De heer raadsvoorzitter opent de zitting.
BESLUIT:
Enig artikel.
Keurt de notulen van 19 juni 2024 goed.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
Juridische context
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
De gemeenteraad van Hamme heeft in zitting van 28 februari 2024 vastgesteld dat de heer Herman Vijt voldoet aan alle voorwaarden voor het verkrijgen van de eretitel voor het ambt van burgemeester en heeft beslist om een aanvraag in te dienen tot het verkrijgen van de eretitel.
Het verzoek en de bijhorende stavingstukken werden bij brief van 13 mei 2024 ingediend.
Motivering
De heer Herman Vijt heeft het ambt van burgemeester van de gemeente Hamme bekleed van 1 april 2010 tot en met 31 december 2023.
De betrokkene heeft op 28 mei 2024 met het verzoek tot het verkrijgen van de eretitel ingestemd.
Hij voldoet aan de voorwaarden tot het verkrijgen van de eretitel van het ambt.
BESLUIT:
Enig artikel.
De gemeenteraad neemt kennis van het ministerieel besluit waarbij de heer Herman Vijt de eretitel van het ambt van burgemeester van de gemeente Hamme ontvangt.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
Juridische context
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Vormvereisten
Volgende kandidaten worden ter vervanging van Lotte Peeters voorgedragen als kandidaat-lid van het Regionaal Bestuurscomité (RBC) Noord en als kandidaat-bestuurder van Intergem:
Motivering
Het is aangewezen dat de gemeenteraad een kandidaat-lid van het Regionaal Bestuurscomité (RBC) Noord en een kandidaat-bestuurder van Intergem aanduidt die de mandaten van mevrouw Peeters zal voleindigen, tot aan de eerste Algemene Vergadering die in 2025 volgt op de vernieuwing van de gemeenteraden later dit jaar.
BESLUIT:
Artikel 1.
Mevrouw Mieke De Keyser, schepen, Aubroeckstraat 17 te 9220 Hamme voor te dragen als kandidaat-lid voor het Regionaal Bestuurscomité (RBC) Noord van de opdrachthoudende vereniging Intergem, in vervanging en ter voleindiging van het mandaat van mevrouw Lotte Peeters, schepen, tot aan de eerste algemene vergadering in het jaar 2025.
Art.2.
Dezelfde persoon vermeld in artikel 1 tevens voor te dragen als kandidaat-lid voor de Raad van Bestuur van de opdrachthoudende vereniging Intergem, in vervanging en ter voleindiging van het mandaat van mevrouw Lotte Peeters, schepen, tot aan de eerste algemene vergadering in het jaar 2025.
Art.3.
Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Intergem, ter attentie van het vennootschapssecretariaat p/a Brusselsesteenweg 199 te 9090 Melle of op vennootschapssecretariaat@fluvius.be.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Motivering
Zoals bekend maakt Hamme in het kader van de regiovorming voortaan deel uit van de regio Dender.
Reglementair gezien wordt de gemeenteraad een 2-tal keer per jaar op de hoogte gebracht van de stand van zaken regiovorming.
Teneinde deze regiovorming uit te werken en de daaruit volgende dossiers klaar te maken, vinden op regelmatige tijdstippen voorbereidende vergaderingen plaats met alle algemeen directeurs van de regio, alsook met alle burgemeesters van de regio.
Thans liggen het memorandum en de cijferanalyse van de Denderregio voor ter kennisname.
BESLUIT:
Enig artikel
De gemeenteraad neemt kennis van het Memorandum Denderregio.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
Juridische context
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Motivering
Het te ontwikkelen gebied ligt tussen de Loystraat, Verbindingsstraat en de Kardinaal Jozef Cardijnlaan te Hamme. Er wordt enkel op de Loystraat aangesloten. Meer bepaald is het terrein gelegen op de percelen kadastraal gekend als Hamme, 1e afdeling, sectie A, nr. 1604F2 (= zone A1) en 1604G2 (= zone A2) en een stuk grond dat overeenstemt met de zate van de Loystraat, waar deze opsplitst in enerzijds de Sportpleinstraat en anderzijds het verdere verloop van de Loystraat en waar nu een pleintje is ingericht (= zone B).
De site ligt in het Origineel bij KB goedgekeurd gewestplan Dendermonde. De site is grotendeels gelegen in een zone voor gemeenschapsvoorzieningen en deels gelegen in woongebied. Het ontwikkelingsproject is principieel niet in overeenstemming met de bestemmingsvoorschriften van de zone voor gemeenschapsvoorzieningen.
De projectontwikkelaar wil een project van duurzame sociale woningbouw realiseren. Dit is niet vergunbaar op basis van het uitvoeringsbesluit op de zonevreemde functiewijzigingen.
Er kan volgens de omgevingsambtenaar toepassing gemaakt worden van de afwijkingsbepaling beschreven in artikel 4.4.7 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (handelingen van algemeen belang) en artikel 2, 7° van het uitvoeringsbesluit tot aanwijzing van de handelingen van algemeen belang.
In de omzendbrief RO 2017/01 wordt dit verder toegelicht en wordt gesteld dat er sprake moet zijn van een institutioneel of conventioneel samenwerkingsverband tussen de partners. Bij conventionele samenwerking volstaat een convenant (administratieve overeenkomst) tussen publieke actoren, bv. op het vlak van het binnen een ontwikkelingsproject in te richten maatschappelijk vastgoed, de toewijzing van te creëren woningen aan specifieke doelgroepen, enzovoort.
Het college besprak de ontwikkelingsmogelijkheden van de site in haar zittingen van 20 oktober 2020, 16 februari 2021, 02 maart 2021, 23 maart 2021, 21 december 2021, 29 maart 2022 en 22 augustus 2023 en ging er principieel mee akkoord dat er tussen De Thuisbouwer en het gemeentebestuur afspraken zullen gemaakt worden over het project zoals mobiliteitsaspecten, culturele en sportbeleving in de site, conform het bestuursakkoord. Er dient, voorafgaand aan de vergunningsaanvraag, daartoe een convenant te worden opgemaakt. Het project werd besproken op het lokaal woonoverleg van 17 maart 2021 en werd daar positief onthaald.
Het college besliste in haar zitting van 01 februari 2022 dat er beroep kan gedaan worden op een gespecialiseerd bureau voor de opmaak van een convenant.
Tijdens de verschillende overlegmomenten tussen de ontwikkelaar, team Ruimte en Bouwen en het Lokaal Bestuur werden krijtlijnen uitgezet voor de opmaak van een dergelijke convenant:
- er bijkomende sociale huisvesting in de gemeente zal worden voorzien. De door het project gecreëerde ruimten voor wonen zullen ter beschikking worden gesteld aan sociale huurders als doelgroep, zodat er wordt ingezet op betaalbaar wonen in de gemeente;
- dit op een bestaande schoolsite zal gebeuren die duurzamer en efficiënter qua ruimte zal worden georganiseerd;
- de Private Actor een publiek doorwaadbare volwaardige parkzone en ruimte voor water zal voorzien die de site én de ganse buurt zal opwaarderen;
- de Private Actor ruimte voor spel en ontspanning zal voorzien die de samenhorigheid binnen de woonomgeving en in de buurt zullen versterken;
- er zal worden ingezet door de Private Actor op duurzame mobiliteit.
Advocatenkantoor Truyens heeft de opmaak van de convenant behartigd.
BESLUIT:
Artikel 1.
Goedkeuring te geven aan het ontwerp van de convenant voor het reconversieproject van een deel van de GO! SCHOOLSITE LOYSTRAAT , op de kadastrale percelen Hamme, 1° afdeling, Sie A nrs. 1604F2 en 1604G2, tussen het gemeentebestuur Hamme en 'De Thuisbouwer' uit Hamme, zoals hieronder beschreven.
Art. 2.
Het college van burgemeester en schepenen machtiging te geven om de convenant af te sluiten.
CONVENANT
Betreffende een publiek-private samenwerking binnen het
reconversieproject van een deel van de GO! SCHOOLSITE LOYSTRAAT naar een project van duurzame sociale woningbouw en een groene parksite
TUSSEN
Het Lokaal Bestuur HAMME, vertegenwoordigd door haar college van burgemeester en schepenen,
voor wie optreden Ann Verschelden, burgemeester, en André Reuse, algemeen directeur, overeenkomstig de bepalingen in artikel 40 van het decreet voor lokaal bestuur, en handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad, genomen in zitting van ………………………………. en van het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen, genomen in zitting van ……………………………,
Hiernavolgend ‘het Lokaal Bestuur’
EN
DE THUISBOUWER BV, met maatschappelijke zetel te 9220 HAMME, Rozenhoed 1 ingeschreven in het rechtspersonenregister met ondernemingsnummer, BE0405.085.262, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordigers, Guy Van Gucht, algemeen directeur, en Etienne De Prijcker, voorzitter.
Hiernavolgend ‘de Private Actor’
Samen hiernavolgend genoemd “de Partijen”
WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT :
ARTIKEL 1 – ALGEMEEN
Artikel 1.1 – Definities
Voor de toepassing van dit convenant gelden de volgende definities :
a) de Site :
Het te ontwikkelen gebied ligt tussen de Loystraat, Verbindingsstraat en de Kardinaal Jozef Cardijnlaan te Hamme. Er wordt enkel op de Loystraat aangesloten. Meer bepaald is het terrein gelegen op de percelen kadastraal gekend als Hamme, 1e afdeling, sectie A, nr. 1604F2 (= zone A1) en 1604G2 (= zone A2) en een stuk grond dat overeenstemt met de zate van de Loystraat, waar deze opsplitst in enerzijds de Sportpleinstraat en anderzijds het verdere verloop van de Loystraat en waar nu een pleintje is ingericht (= zone B).
De afbakening van de Site wordt ook in bijgevoegd plan visueel weergegeven (bijlage 1).
b) de Grondeigenaar :
de Thuisbouwer BV is eigenaar van de percelen kadastraal gekend als Hamme, 1e afdeling, sectie A, nr. 1604F2 en 1604G2 (zone A1 + A2).
c) Wetgeving :
- Besluit handelingen algemeen belang :
Het besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2000 tot aanwijzing van de handelingen in de zin van artikel 4.1.1, 5°, artikel 4.4.7, § 2, en artikel 4.7.1, § 2, tweede lid, van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.
- VCRO :
De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van 15 mei 2009, intussen enkele keren gewijzigd, zoals op het moment van het ondertekening van de dading van toepassing
- PPS-decreet
Het Decreet van 18 juli 2003 betreffende publiek-private samenwerking.
- de Omzendbrief
Omzendbrief RO 2017/01 “Een gedifferentieerd ruimtelijk transformatiebeleid in de bebouwde en de onbebouwde gebieden”
Artikel 1.2 – Aard: PPS overeenkomst
Dit convenant vormt een burgerrechtelijke overeenkomst aangaande het reconversieproject van de Site naar een project van duurzame sociale woningbouw.
Huidige overeenkomst betreft een publiek-private samenwerkingsovereenkomst in de zin van artikel 2, 1° PPS-Decreet, namelijk een project dat door publiek- en privaatrechtelijke partijen, gezamenlijk en in een samenwerkingsverband wordt gerealiseerd om een meerwaarde voor die partijen tot stand te brengen.
Er is sprake van een concreet project, met name de omvorming van de Site in de gemeente Hamme naar een duurzaam sociaal woningbouwproject. Dit project zal worden gerealiseerd conform de afspraken in huidig convenant en overeenkomstig een gezamenlijk uitgewerkte ontwikkelingsvisie en -scenario. Een eerste visieontwikkeling van het project werd reeds voorgesteld (zie bijlage 2).
Er wordt minstens één publieke en één private partner bij het project betrokken, zijnde in dit geval het Lokaal Bestuur Hamme en de Private Actor de Thuisbouwer BV. Een regisserende rol van de overheid volstaat hierbij volgens de memorie van toelichting van het PSS-decreet en de Omzendbrief.
Het voorwerp van huidig convenant is een conventioneel samenwerkingsverband.
Het PPS-project creëert een meerwaarde zowel voor de Publieke als de Private Actor. Het PPS-Project beoogt de ontwikkeling van de site voor sociale woningbouw, groen (park) en ontspanning, overeenkomstig de door beide partijen overlegde visieontwikkeling[DJI1] . Het PPS-Project creëert een kwalitatief ruimtelijk rendement.
De meerwaarde voor het Lokaal Bestuur zal er onder andere in bestaan dat:
- er bijkomende sociale huisvesting in de gemeente zal worden voorzien. De door het project gecreëerde ruimten voor wonen zullen ter beschikking worden gesteld aan sociale huurders als doelgroep, zodat er wordt ingezet op betaalbaar wonen in de gemeente;
- dit op een bestaande schoolsite zal gebeuren die duurzamer en efficiënter qua ruimte zal worden georganiseerd;
- de Private Actor een publiek doorwaadbare volwaardige parkzone en ruimte voor water zal voorzien die de site én de ganse buurt zal opwaarderen;
- de Private Actor ruimte voor spel en ontspanning zal voorzien die de samenhorigheid binnen de woonomgeving en in de buurt zullen versterken;
- er zal worden ingezet door de Private Actor op duurzame mobiliteit.
De maatschappelijke belangen op het vlak van collectieve voorzieningen, publieke groene infrastructuren en duurzaamheidseisen in het kader van beleidsmatig gewenste ontwikkelingen worden hierbij ter harte genomen, conform wat bepaald werd in de Omzendbrief. De ontwikkeling van de site zal, mede door haar publieke groene delen, de volledige buurt opwaarderen.
De meerwaarde voor de Private Actor zal erin bestaan dat deze de Site kan ontwikkelen en de gecreëerde sociale woningen zal kunnen verhuren, weliswaar onder de voorwaarden en doelstellingen van het convenant.
ARTIKEL 2 PROJECTDOEL
Artikel 2.1 – Situering algemeen
Partijen wensen middels huidige samenwerkingsovereenkomst de Site te herontwikkelen naar een kwalitatief en duurzaam stadsontwikkelingsproject met sociale woongelegenheden, een publiek doorwaadbare parkzone en met aandacht voor spel en ontspanning.
Artikel 2.2 - Situering binnen de huidige regelgeving: algemene handeling ruimtelijk beperkte impact
De site ligt in het Origineel bij KB goedgekeurd gewestplan Dendermonde. De site is grotendeels gelegen in een zone voor gemeenschapsvoorzieningen en deels gelegen in woongebied. Het ontwikkelingsproject is principieel niet in overeenstemming met de bestemmingsvoorschriften van de zone voor gemeenschapsvoorzieningen.
Artikel 4.4.7, §2 VCRO schept echter een kader voor “handelingen van algemeen belang met een beperkte ruimtelijke impact” om duurzame ontwikkelingen in bebouwde gebieden, afwijkend van de bestaande bestemmingsplannen, vlotter vergunbaar te maken.
Deze bepaling wordt verder uitgewerkt in het Besluit handelingen algemeen belang. Een PPS project wordt conform artikel 2, 7° van voornoemd besluit steeds beschouwd als een handeling van algemeen belang.
Handelingen van algemeen belang kunnen volgens artikel 4.4.7 §2 VCRO een ruimtelijk beperkte impact hebben vanwege hun aard of omvang, of omdat ze slechts een wijziging of uitbreiding van bestaande of geplande infrastructuren of voorzieningen tot gevolg hebben.
Het project versterkt de leefkwaliteit in het projectgebied door het voorzien van een grote parkzone en houdt geen aantasting in van de ruime omgeving ervan. Het project heeft de oprichting van duurzame hedendaagse sociale woningen tot voorwerp. De Private Actor zal conform artikel 3 §3 Besluit handelingen algemeen belang een gemotiveerd verzoek indienen voor een projectvergadering van de vergunningverlenende overheid, in functie van de vaststelling van de ruimtelijk beperkte impact van het project.
Artikel 2.3 - Situering van het convenant binnen het lokaal beleid
Het college van burgemeester en schepenen van het Lokaal Bestuur heeft in haar zitting van 20 oktober 2020 haar principieel akkoord gegeven dat de Private Actor en het Lokaal Bestuur een project ten gronde voor de Site zouden uitwerken.
Verder vormt deze privaat-publieke samenwerking eveneens de uitwerking van onder andere de volgende vastgelegde doelen en principes uit het beleid van het Lokaal Bestuur:
- inzetten op diverse sportinfrastructuren en inzetten op een bewegingsvriendelijke gemeente (p4 bestuursakkoord legislatuur 2019-2024);
- inzetten op inbreidingsprojecten: nieuwe woonprojecten in gebouwen en op plaatsen die voorheen voor andere doeleinden werden gebruikt en leeg staan (p3 bestuursakkoord legislatuur 2019-2024);
- het voeren van een duurzaam (bouw)beleid (p3 bestuursakkoord legislatuur 2019-2024);
- het stimuleren van nieuwe woon- en samenlevingsvormen (p7 bestuursakkoord legislatuur 2019-2024);
- het college keurde in haar zitting van 8 oktober 2019 een actieplan gedeelde mobiliteit goed. Ook in het bestuursakkoord (p6) wordt duurzame mobiliteit (o.a. slimme deelsystemen) vooropgezet.
- Regionaal (GR 26/01/2022) en lokaal klimaatadaptatieplan (GR 25/10/2023)
- Lokaal hemelwater- en droogteplan (GR 25/10/2023)
- Gemeentelijk beleidskader inzake de ondersteuning van burgercoöperaties bij hernieuwbare energieprojecten (GR 25/11/2020)
Dit project kadert in de visie en doelstellingen van het bestuur.
Artikel 2.4 – Aanbod van ‘de Private Actor’
De Private Actor wenst op de Site een sociale woonontwikkeling te realiseren met optimaal ruimtegebruik en een openbare tuin te beschouwen als een doorwaadbare parkzone met oog voor spel en ontspanning.
ARTIKEL 3. DE SAMENWERKING
Artikel 3.1 – Voorafgaand: bevoegdheden Lokaal Bestuur
Dit convenant doet geen afbreuk aan de publiekrechtelijke bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen van het Lokaal Bestuur, dit onder andere bij de beoordeling van vergunningsaanvragen. Hetzelfde geldt wat betreft de bevoegdheid van de gemeenteraad omtrent de zaak der wegen.
Het Lokaal Bestuur behoudt bij de nakoming van het convenant dan ook volledig haar publiekrechtelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van het publiekrechtelijke besluitvormingsproces zowel wat betreft planologische maatregelen als in vergunningsprocedures. Dit houdt in dat er van de zijde van het Lokaal Bestuur geen sprake van toerekenbare tekortkoming zal zijn, indien het handelen naar deze verantwoordelijkheid eist dat het Lokaal Bestuur publiekrechtelijke rechtshandelingen verricht die niet in het voordeel zijn van de aard of de strekking van dit convenant of van de voortgang van het project.
Dit artikel heeft een algemene gelding. Geen van de bepalingen van dit convenant kan tegengeworpen worden aan deze algemene bepaling.
Artikel 3.2- Rol van elke actor
Partijen wensen een strategische samenwerking op te zetten die vormgegeven wordt middels voorliggend convenant.
Deze samenwerking is een PPS-project in de zin van artikel 2,1° van het PPS-decreet. Een PPS-samenwerking kan bestaan in een actieve rol van de private partner en een meer faciliterende, flankerende rol van de overheid (zie Memorie van Toelichting: Parl. St. Vl. Parl. 2002-03, nr. 1722/1, 4-6). Het is dergelijke samenwerking die hier beoogd wordt:
a) Faciliterende rol Lokaal Bestuur
Het Lokaal Bestuur zal de randvoorwaarden voor de invulling van de Site vastleggen i.f.v. de publieke meerwaarde(s). Deze worden onder artikel 4 van onderhavige overeenkomst vastgelegd.
Vooraleer het project zal ontwikkeld worden, zal de Private Actor van het project een MOBER-studie laten uitvoeren waarin de impact van het Project qua mobiliteit op de omgeving onderzocht zal worden. In het bijzonder zullen de effecten op zwakke weggebruikers worden nagegaan. De resultaten hiervan zullen overlegd worden binnen de stuurgroep (artikel 3.4).
De kosten hiervan zijn niet voor het Lokaal Bestuur maar voor de Private Actor. Deze studie zal ook bij de aanvraag van de omgevingsvergunning worden toegevoegd.
b) Actieve rol van de private partner
De Private Actor zal alle nodige inspanningen leveren om tot een geslaagd woonontwikkelingsproject te komen. Dit betekent zo al zeker, maar niet-limitatief:
- het indienen van een verzoek tot projectvergadering aan de vergunningverlenende overheid in het kader van een omgevingsvergunningsaanvraag voor de realisatie van de ontwikkeling op de Site, conform artikel 3§3 Besluit algemene handelingen;
- het indienen van de nodige omgevingsvergunningsaanvraag/-aanvragen;
- het aanleveren van de nodige informatie en documenten wanneer hierom wordt verzocht;
- het betalen van alle kosten van het project, gerelateerd aan de Site (zie artikel 1.1), behoudens artikel 4.1 punt 2. “Het herinrichten van het bestaande pleintje aan de splitsing tussen de Loystraat-Sportpleinstraat”;
- aanbesteden en opvolgen van de werken.
De Private Actor is op zijn allerminst gehouden tot het ontwerpen en indienen van een omgevingsvergunningsaanvraag conform de bepalingen van het convenant. Alle navolgende stappen zoals het definitief verwerven van de gronden, het uitvoeren van de werken, het aanleggen en overdragen van de groenzones, enz. gelden onder voorwaarde dat de stap voor stap vereiste toelatingen en vergunningen definitief bekomen worden.
Artikel 3.3 – Samenwerking en loyale uitvoering
Partijen komen overeen samen te werken voor de degelijke ontwikkeling van de Site en de integratie van deze ontwikkeling binnen het stedelijk weefsel van Hamme.
Zij streven ernaar om elkaars belangen maximaal te verdedigen bij de ontwikkeling en zullen elkaar onderling alle nodige informatie doorgeven die een invloed kan hebben op de ontwikkeling, weliswaar rekening houdend met de beperkingen die aan de zijde van het Lokaal Bestuur kunnen voortvloeien uit de uitvoering van haar publieke taken (artikel 3.1 convenant).
Dit houdt – niet limitatief – onder meer in dat de Private Actor het Lokaal Bestuur steeds tijdig en op voorhand zal informeren indien er – om welke reden dan ook – wijzigingen zouden beoogd worden aan de vandaag voorliggende plannen.
Partijen engageren zich ertoe om het betrokken gebied te ontwikkelen conform de principes opgenomen in artikel 4 convenant.
De Private Actor verbindt zich ertoe geen afzonderlijke projecten in te dienen en geen aparte overeenkomsten af te sluiten zonder akkoord van het Lokaal Bestuur die tegenstrijdig zijn met de bepalingen van onderhavige overeenkomst.
De projectregie, alle aan te leveren documenten en alle hiermee gepaard gaande kosten zijn ten laste van de Private Actor. De rol van het Lokaal Bestuur blijft zoals gezegd beperkt tot een faciliterende rol.
Artikel 3.4 – Stuurgroep
Een stuurgroep met vertegenwoordigers van de private en publieke actor zal worden samengesteld.
Het Lokaal Bestuur zal daarbij minstens vertegenwoordigd zijn door een lid van het college van burgemeester en schepenen en door de gemeentelijke omgevingsambtenaar of vervangen worden door een ambtenaar van het departement Omgeving en Ondernemen.
De Private Actor zal minstens vertegenwoordigd zijn door de gebruikelijke contactperso(o)n(en) en door een lid van het ontwerpteam, van zodra die is aangesteld.
De beslissingen zullen worden genomen via consensus. Vertegenwoordigers kunnen zich desgevallend laten bijstaan door deskundigen.
Een eerste visieontwikkeling van het project werd reeds voorgesteld (zie bijlage 2). Het project zal verder worden uitgewerkt op basis van deze eerste visieontwikkeling en op basis van de principes uitgewerkt in artikel 4.1 van huidig convenant. Verdere architecturale en stedenbouwkundige aspecten van het project zullen in de stuurgroep worden uitgewerkt en een stappenplan zal worden opgemaakt.
In het verdere procesverloop worden de nodige participatiemomenten voorzien om te komen tot een gedragen project. De Stuurgroep zal vanaf ondertekening van huidige overeenkomst minstens 1 keer per 6 maanden samenkomen en het projectverloop bespreken, behoudens andersluidende gezamenlijke afspraken.
Elke partij is gerechtigd om de Stuurgroep buiten deze periodieke momenten samen te roepen via eenvoudig schriftelijk verzoek. De Stuurgroep zal niet later dan 1 maand na dit verzoek vergaderen.
Artikel 3.5 – Administratieve stappen
Overeenkomstig artikel 3 §3 Besluit handelingen algemeen belang zal de Private Actor een gemotiveerd verzoek indienen voor een projectvergadering van de vergunningverlenende overheid, in het kader van de omgevingsaanvraag van de ontwikkeling van de Site en met oog op de vaststelling van de ruimtelijk beperkte impact.
In geval van een positieve beslissing van de bevoegde overheid zal de Private Actor vervolgens een omgevingsvergunningsaanvraag indienen bij het Lokaal Bestuur.
ARTIKEL 4. VOORWERP OVEREENKOMST
Artikel 4.1 – Ontwikkeling van het project
Partijen zullen samen een duurzame ontwikkeling realiseren op de Site in Hamme met een duidelijke identiteit en een overwegend groen karakter.
Het voorwerp van de publiek-private samenwerking is dan ook de herontwikkeling van een deel van de bestaande schoolsite met sociale woningen, de omgevingsaanleg met publieke groenelementen en ruimte voor spel en ontspanning. Dit met respect voor de schoolgebouwen die buiten de Site nog zullen blijven bestaan (artikel 4.2 convenant). Daarnaast zal de Private Actor het huidige pleintje tussen de Loystraat-Sportpleinstraat kwaliteitsvol inrichten, volgens de kostenregeling hieronder beschreven bij punt 2. Vermits dit onderdeel van het Project zich situeert op het openbaar domein, zal het Lokaal Bestuur zorgen voor de nodige toestemming voor de Private Actor om deze werken uit te voeren.
Partijen komen overeen dat er 45 woonentiteiten zullen worden gerealiseerd op de Site, bestaande uit een mix van grondgebonden woningen en meergezinswoningen. Deze aantallen kunnen enkel als richtinggevend en dus niet als bindend aanschouwd worden. Conform artikel 3.1 doet deze bepaling ook geen afbreuk aan de discretionaire bevoegdheid van het Lokaal Bestuur als vergunningverlenende overheid.
Het ontwerpplan (bijlage 2) zal dienen als richtinggevende leidraad voor het uitwerken van het project en draagt de voorlopige goedkeuring weg van beide Partijen. Partijen bevestigen dat dit ontwerpplan op alle vlakken overeenstemt met de onderstaande afspraken en tegemoet komt aan de principes van dit convenant. Conform artikel 3.1 doet ook deze bepaling echter geen afbreuk aan de discretionaire bevoegdheid van het Lokaal Bestuur als vergunningverlenende overheid.
Het PPS-project zal zorgen voor:
1. Het realiseren van een sociale woonontwikkeling op de Site
De Private Actor zal sociale woningen op de site voorzien. Hierdoor wordt het betaalbaar wonen voor iedereen in het Lokaal Bestuur verzekerd.
Er zal worden voorzien in een mix van grondgebonden woningen en meergezinswoningen zoals op het richtinggevend ontwerp-/masterplan aangegeven (zie bijlage 2).
2. Het herinrichten van het bestaande pleintje aan de splitsing tussen de Loystraat-Sportpleinstraat (= zone B)
De Private Actor zorgt voor een maximale subsidiëring vanuit Wonen-in-Vlaanderen voor de kwaliteitsvolle inrichting met groenvoorzieningen van het bestaande pleintje aan de splitsing tussen de Loystraat-Sportpleinstraat. waarbij de opleg ten laste van het Lokaal Bestuur is. Dit onderdeel van het Project situeert zich op het openbaar domein en zal bijgevolg onderhouden worden door het Lokaal Bestuur.
3. Het realiseren van kwalitatief privaat groen en een publiek doorwaadbare parkzone
Alle woonentiteiten dienen een (minimale) private buitenruimte te hebben, al dan niet aangevuld met een gemeenschappelijke buitenruimte.
De bestaande groenvoorzieningen rond de schoolgebouwen op de Site dienen bij het nieuw ontwerp maximaal behouden te blijven.
Eén groot groen binnengebied zal worden ingericht als park-, spel- en ontspanningszone. Deze parkzone zal ten allen tijde toegankelijk zijn voor het publiek en aansluiten bij de aanpalende school- en sportinfrastructuur. Dit parkgebied zal na de inrichting ervan door de Private Actor kosteloos worden afgestaan aan het Lokaal Bestuur.
Er wordt tevens ruimte voorzien voor water op de Site waarbij de Private Actor de mogelijkheid bekijkt om de private afwatering en energieopwekking onder de parkzone te brengen, die na realisatie wordt overgedragen aan het Lokaal Bestuur. Hiervoor zal rekening moeten gehouden worden met het Burgerlijk Wetboek en de recentste hemelwaterverordening.
De Private Actor dient er voor te zorgen dat de projectsite publiek doorwaadbaar is voor fietsers en voetgangers. Er zal een duidelijke toegang naar de verder gelegen schoolgebouwen voorzien worden. Daarnaast zal een pad er ook voor zorgen dat men vanuit de Vigor-Wuitens-woonwijk door de Projectzone kan doorwandelen naar het centrum van de gemeente.
De Private Actor dient voorafgaand aan de indiening van een omgevingsvergunningsaanvraag af te stemmen met de brandweer of en hoe de aanwezige (brand)weg op de Site een dubbel gebruik kan kennen (dus ook kan dienen als toegang tot de sociale woonentiteiten/parkeerplaatsen). De sociale controle overdag draagt bij aan een klimaat van veiligheid.
De Private Actor dient een gedetailleerd beheersplan m.b.t. het groene binnengebied op te stellen.
4. Duurzame mobiliteit
Er zullen zowel bovengrondse (voornamelijk achter gebouwen) als ondergrondse parkeerplaatsen in het project worden voorzien. Er zullen tevens plaatsen voor deelwagens aanwezig zijn.
De ondergrondse parkeerplaatsen zullen bereikbaar zijn via een inrit die achter de bestaande sporthal doorloopt. Het aantal zal afhangen van het uiteindelijk aangevraagde aantal woongelegenheden en zal in overleg met het team Mobiliteit van het Lokaal Bestuur worden bepaald.
Daarnaast zullen er uitgebreide fietsenstallingen worden voorzien.
De Private Actor zal een mobiliteitsstudie laten uitvoeren. Indien blijkt dat bepaalde van de bovengenoemde onderdelen van het Project moeilijk of niet gerealiseerd kunnen worden, gelet op de resultaten van deze studie, verbinden Partijen zich ertoe om in overleg te treden over mogelijke aanpassingen (zie artikel 5.2.1.1 convenant).
De Private Actor verbindt zich er toe deze aanpassingen te vragen vooraleer de bouwaanvraag wordt ingediend.
5. Architecturale kwaliteit en duurzaamheid
Bij het ontwerp wordt maximaal rekening gehouden met duurzaamheid. Er wordt voorzien in energie-efficiënte wooneenheden. De woningen worden ontworpen met een hoge architecturale kwaliteit.
Artikel 4.2 – Respect voor blijvende schoolgebouwen
Naast de Site zijn er diverse schoolgebouwen ingericht die niet zullen worden gesloopt en die nog steeds een gebruik als school zullen kennen. Het Project dient met respect voor deze bestaande gebouwen te worden uitgevoerd.
Hiertoe zal er een duidelijke toegang naar de school door de nieuwe parkzone worden voorzien. De doorwaardbaarheid van deze zone wordt door de Private Actor gegarandeerd.
Er dient steeds een groene corridor behouden te blijven in het midden van het perceel nr. 1604F2 zodat er vanaf de Loystraat steeds een onbelemmerd zicht op de schoolsite aanwezig blijft.
Artikel 4.3 – Timing en fasen project
Het Lokaal Bestuur zal aangeven wanneer er, gelet op die herlokalisatie, kan begonnen worden met de opmaak van een verzoek tot projectvergadering conform artikel 3§3 Besluit handelingen algemeen belang en de opmaak van een omgevingsvergunningsaanvraag. De Private Actor verbindt zich ertoe om zodra het Lokaal Bestuur aangeeft dat het project kan worden opgestart, binnen redelijke termijn een omgevingsvergunningsaanvraag op te maken en in te dienen.
ARTIKEL 5. GELDINGSDUUR, OPSCHORTENDE VOORWAARDE, WIJZIGBAARHEID, ONTBINDING VAN DE CONVENANT
Artikel 5.1 - Geldingsduur
Het convenant gaat in op de datum van de ondertekening ervan en wordt aangegaan voor een periode die een einde neemt 5 jaar na de afgifte van de laatste definitieve omgevingsvergunning die vereist is om het betrokken project te realiseren of na de definitieve oplevering van het project.
De geldingsduur van deze overeenkomst kan in onderling overleg schriftelijk worden verlengd door een door Partijen ondertekend addendum bij onderhavige overeenkomst te voegen.
Artikel 5.2 - Wijzigbaarheid en ontbinding
Artikel 5.2.1 – Wijzigbaarheid in overleg
Gelet op het veelzijdig karakter, de omvang en de duur van onderhavige overeenkomst dient bij de uitvoering van onderhavige overeenkomst de nodige flexibiliteit door Partijen aan de dag te worden gelegd.
Partijen kunnen steeds gezamenlijk besluiten om de bepalingen en verbintenissen die voortvloeien uit deze convenant in onderling overleg te wijzigen. Dit geschiedt door een ondertekend addendum dat bij huidig basisconvenant dient gevoegd te worden.
Artikel 5.2.2 – Wijzigingen na de mobiliteitsstudie
Mocht na het uitvoeren van de geplande mobiliteitsstudie (artikel 3.2 en 4.1 convenant), blijken dat voormeld project niet of niet volgens de in huidig convenant overeengekomen principes kan gerealiseerd worden, kan een wijziging worden verlangd van de tussen partijen overeengekomen afspraken.
In geval van een noodzakelijke wijziging in het kader van de mobiliteitsstudie zullen Partijen overleg plegen en zich inspannen om de nadelige gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Deze wijziging zal worden opgenomen in een ondertekend addendum, dat bij onderhavige overeenkomst dient gevoegd te worden.
Indien uiteindelijk, ondanks de geleverde inspanningen, blijkt dat de beperkingen niet kunnen worden weggenomen en het doel van dit convenant niet in belangrijke mate kan worden gehaald, hebben Partijen het recht dit convenant te ontbinden.
In geen enkel geval zal een van de Partijen dan een schadevergoeding ten aanzien van de andere Partij verschuldigd zijn.
Artikel 5.2.3 - Belemmeringen van publiekrechtelijke aard
Tijdens de looptijd van dit convenant kunnen belemmeringen van publiekrechtelijke aard ontstaan. Onder belemmeringen van publiekrechtelijke aard worden onder meer (niet-limitatief) verstaan:
1) de gevolgen van ingestelde bezwaar- en beroepsprocedures tegen beslissingen en/of regelingen van het Lokaal Bestuur, dewelke noodzakelijk zijn voor de uitvoering van het PPS-project;
2) de gevolgen van uitgebrachte (al dan niet dwingende) adviezen in de loop van het vergunningsproces;
3) de gevolgen van beslissingen van het Lokaal Bestuur, genomen omwille van redenen van algemeen belang overeenkomstig artikel 3.1 convenant;
4) de gevolgen van beslissingen van hogere en/of andere overheden ;
5) wijzigingen in wetgeving en reglementering.
In geval van een noodzakelijke of sterk aangewezen wijziging zullen Partijen overleg plegen en zich inspannen om de nadelige gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Indien uiteindelijk, ondanks de geleverde inspanningen, blijkt dat de beperkingen niet kunnen worden weggenomen en het doel van dit convenant niet in belangrijke mate kan worden gehaald, hebben Partijen het recht dit convenant te ontbinden.
In geen enkel geval zal een van de Partijen dan een schadevergoeding ten aanzien van de andere partij verschuldigd zijn.
Artikel 5.2.4 – Ontbinding
Partijen zijn, behoudens de in artikel 5.2.1.1. en 5.2.2 convenant voorziene gevallen, alleen in onderstaande gevallen gerechtigd om de ontbinding van de onderhavige overeenkomst te vorderen.
Artikel 5.2.5- Wanprestatie
Wanneer de ene partij een wanprestatie begaat in de uitvoering van onderhavige overeenkomst zal de andere partij de ene partij hiervoor in eerste instantie in gebreke te stellen.
Indien de ene partij de ingebrekestelling niet binnen de maand betwist of aanvoert hoe zij deze wanprestatie zal verhelpen, kan de andere partij de ontbinding van onderhavige overeenkomst vorderen.
Artikel 5.2.6 - Faillissement Private Actor
Indien tijdens de duurtijd van onderhavige overeenkomst de Private Actor of zijn rechtsopvolgers/-verkrijgers in de ruimste zin van het woord mochten failliet gaan, is het Lokaal Bestuur gerechtigd om de ontbinding van de overeenkomst te vorderen.
Artikel 5.2.7 - Het niet verkrijgen van de nodige gronden door de private actor
Indien de Private Actor er niet in slaagt om de gronden vereist voor het realiseren van het project te verkrijgen binnen aanvaardbare termijn, ongeachte de redenen hiervoor, zal het Lokaal Bestuur gerechtigd zijn de ontbinding van de overeenkomst te vorderen.
Artikel 5.2.8 - Het niet verkrijgen van de nodige toelatingen
Partijen zijn gerechtigd om de ontbinding van de overeenkomst te vorderen indien de voor de uitvoering van het project of voor essentiële onderdelen daarvan vereiste goedkeuringen, toelatingen of vergunningen niet binnen redelijke termijn definitief verleend worden. Deze bepaling doet evenwel geen afbreuk aan de verplichting van partijen om overeenkomstig art. 5.2.2. tweede lid in eerste instantie in onderling overleg te zoeken naar alternatieven die zo dicht mogelijk aansluiten bij het huidige ontwerp, gevoegd in bijlage 2.
ARTIKEL 6. SLOTBEPALINGEN
Artikel 6.1 – Kettingbeding
De Private Actor is verplicht de verplichtingen van dit convenant en de daaruit voortvloeiende afspraken tevens op te leggen aan haar rechtsopvolger(s) of rechtsverkrijger(s) in de meest ruime zin van het woord, zodat deze hier ook aan gebonden zijn. Deze verplichting geldt niet bij overdracht aan het Lokaal Bestuur zelf.
Het Lokaal Bestuur zal, voor het geval zij een opdracht of uitvoering van een onderdeel van het convenant zou overdragen aan een andere (gemeentelijke) rechtspersoon, ervoor zorgen dat de principes van het convenant worden gehonoreerd.
Artikel 6.2 – Exoneratiebeding
Het Lokaal Bestuur kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor de schade aan personen of goederen die rechtstreeks of onrechtstreeks het gevolg is van handelingen van de Private Actor in uitvoering van het PPS-Project. De Private Actor vrijwaart het Lokaal Bestuur tegen elke vordering tot schadevergoeding door schadelijders in dit verband.
De Private Actor realiseert het project volledig op zijn eigen risico:
- De Private Actor sluit hiertoe de nodige uitvoeringsovereenkomsten af met kopers, beleggers, financiële instellingen, nutsmaatschappijen, enzovoorts.
- Hij doet zelf of middels zijn uitvoerders het nodige ter oprichting en inrichting van de bouwwerken.
- De Private Actor zal de realisatie van de bebouwing verwezenlijken zonder dat de derden, met wie de Private Actor uitvoeringsovereenkomsten sluit, enig verhaalrecht hebben ten opzichte van het Lokaal Bestuur.
- Er zal op geen enkel ogenblik een contractuele band ontstaan tussen het Lokaal Bestuur en eventuele derden belast met de gehele of gedeeltelijke uitvoering van een realisatietaak in het PPS-project.
Artikel 6.3 – Geschillenbeslechting
Alle geschillen die uit of met betrekking tot dit convenant mochten ontstaan, zullen in onderling overleg worden opgelost. De partij die meent dat er een geschil dreigt te ontstaan zal het initiatief nemen om de andere partij tot overleg op te roepen.
De geschillen zullen door de stuurgroep worden behandeld en als dit niet lukt zullen de geschillen beslecht worden door de rechtbank van Eerste Aanleg Oost – Vlaanderen, afdeling Dendermonde.
Opgemaakt in …. op….. in twee exemplaren, waarvan iedere partij erkent één te hebben ontvangen.
Bijlagen
Bijlage 1 – projectzone
Bijlage 2 – masterplan
REGELGEVING:
Bevoegdheid
OVERWEGINGEN:
Motivering
BESLUIT:
Artikel 1.
De verkoop van de grond te Hamme, Zogge, gekend ten kadaster als Hamme, 2° afdeling, Sie C nr. nr. 1136V/deel, volgens het opmetingsplan - opgemaakt door Arbometica uit Hamme met een oppervlakte van 79,94m²- voor een bedrag van 37.500 euro - en volgens de voorwaarden vervat in de administratieve akte, die als bijlage wordt geviseerd.
Art. 2.
De raadsvoorzitter draagt in dit dossier zijn bevoegdheid tot ondertekening van de administratieve akte voor de verkoop van de grond, Zogge, Hamme, 2°afd. Sie C nr. 1136V/deel over aan mevrouw Ann Verschelden, burgemeester.
Art. 3.
Een afschrift van dit besluit over te maken aan de gemeentelijke dienst financiën en aan het notariskantoor Bohyn - Ide.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1
De gemeenteraad neemt kennis van de gecoördineerde versie van het reglement zoals hieronder beschreven en keurt deze goed.
Lokaal bestuur Hamme biedt de mogelijkheid tot fietsleasing aan. Deze fietspolicy is van toepassing voor werknemers binnen het Lokaal bestuur Hamme (nl. het gemeentebestuur en het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn), hierna genoemd de werkgever.
De werkgever heeft binnen zijn onderneming een fietsleasing geïmplementeerd, waarbij een werknemer een fietslease kan verkrijgen. Door deze fietsleasing aan te bieden zet de werkgever in op het fysieke en psychisch welzijn van zijn werknemers. In deze fietspolicy zijn alle praktische modaliteiten van de fietsleasing voorzien.
De werknemer die kiest voor een leasefiets, verklaart zich uitdrukkelijk akkoord om de bepalingen van de fietspolicy strikt na te leven. De werkgever behoudt zich het recht om de voorwaarden en de keuzemogelijkheden eenzijdig te wijzigen (behoudens de jaarlijkse leaseprijs), in functie van bijvoorbeeld een aanpassing van het personeelsbeleid of de wijziging van de fiscale en/of sociale wetgeving die substantiële impact zou hebben op de fietspolicy of de (para)fiscale behandeling van de leasefiets.
Deze fietspolicy is bedoeld om het beheer en het gebruik van de ter beschikking gestelde leasefiets optimaal te laten verlopen.
De toetreding tot de fietsleasing gebeurt volledig op vrijwillige basis. Elke werknemer die in aanmerking komt én voldoet aan de hieronder vermelde voorwaarden, kan steeds vrij en autonoom beslissen om al dan niet in te stappen in de fietsleasing.
Zoals hierboven reeds vermeld is deze fietspolicy van toepassing op alle werknemers van Lokaal bestuur Hamme (gemeentebestuur en OCMW). Gemeentelijk onderwijspersoneel, leden van het schepencollege en gemeenteraadsleden komen wettelijk gezien niet in aanmerking voor de fietsleasing. Alsook vrijwilligers, stagiaires, sportmonitoren, jobstudenten … komen niet in aanmerking voor de fietsleasing. Voorwaarden om te kunnen instappen:
3.1. ALGEMEEN
De werknemer creëert een keuzebudget dat kan worden aangewend voor het verwerven van een leasefiets in het kader van de fietsleasing, door tussen de werkgever en werknemer overeengekomen tijdelijke stopzetting van het recht op (een deel van) de eindejaarspremie, hierna genoemd de inruil van eindejaarspremie. De werkgever stelt een leasefiets ter beschikking aan de werknemer op voorwaarde dat deze voldoende budget heeft gecreëerd door inruil van eindejaarspremie. Werknemers die interesse hebben voor een fietsleasing kunnen via een simulatietool berekenen welk budget ze voorhanden hebben om een fiets te leasen. Toegang tot deze tool kan verkregen worden na aanvraag bij de personeelsdienst.
De inruil van eindejaarspremie is van toepassing voor de duur van de terbeschikkingstelling van de leasefiets (nl. 36 maanden). De inruil van eindejaarspremie en de keuze voor een leasefiets worden vastgelegd in een schriftelijke bijlage bij de arbeidsovereenkomst (contractuelen) of via een akkoordverklaring (statutairen). De werknemer aanvaardt dat zijn/haar gemaakte keuzes in het kader van de fietsleasing geen verworven rechten doen ontstaan. De fietsleasing is geen verworven recht en kan stopgezet of vervangen worden door een andere formule door de werkgever.
De werkgever behoudt zich het recht voor om te allen tijde de terbeschikkingstelling van de leasefiets eenzijdig stop te zetten, in welk geval de inruil van eindejaarspremie die werd overeengekomen met het oog op het creëren van het vereiste keuzebudget, evenzeer zal worden stopgezet.
Een leasefiets kan niet in veelvoud worden gekozen: de werknemer kan slechts aanspraak maken op één leasefiets gelijk in het kader van de fietsleasing.
Er wordt één instapmoment voorzien in december.
3.1 BIS FISCALE VRIJSTELLING FIETSLEASE EN FIETSVERGOEDING
Vanaf 1 januari 2024 stelt de FOD Financiën dat enkel personeelsleden die in hun belastingaangifte kiezen voor een forfaitaire aftrek van beroepskosten kunnen genieten van de fiscale vrijstelling van het voordeel van fietslease en fietsvergoeding.
De werknemer moet in de belastingaangifte kiezen voor de aftrek van forfaitaire beroepskosten zodat het voordeel van de fietslease en de fietsvergoeding fiscaal vrijgesteld is.
Bovendien geldt de regel dat de fietsen in het kader van fietslease vrijgesteld zijn van bedrijfsvoorheffing en sociale zekerheidsbijdragen als zij daadwerkelijk worden gebruikt voor woon-werkverplaatsingen (engagement van 20% eerder bepaald in artikel 2).
Vanaf 1 januari 2024 bedraagt het vrijgestelde bedrag van de fietsvergoeding voor het woon-werkverkeer 0,35 euro per kilometer. Deze vrijstelling is jaarlijks beperkt tot €3.500 (geïndexeerd).
Personeelsleden die kiezen voor de aftrek van werkelijk bewezen kosten bij de belastingaangifte, kunnen niet genieten van de fiscale vrijstelling. Zij zullen hiervan de eventuele nadelige financiële gevolgen zelf moeten dragen.
3.2. VOORWAARDEN BIJ DE CREATIE VAN HET KEUZEBUDGET
De werknemer is vrij om deel te nemen aan de fietsleasing, in de mate dat de wettelijke en/of reglementair opgelegde beperkingen steeds worden gerespecteerd. Voorwaarden om een keuzebudget te kunnen creëren:
De volgende werknemers dienen op voorhand toestemming te verkrijgen van de algemeen directeur in te stappen in de fietsleasing:
3.3. VERWERKING EN GEVOLGEN VAN HET KEUZEBUDGET OP DE EINDEJAARSPREMIE
De inruil van eindejaarspremie gaat in op 1 januari van het jaar na ondertekening van de bijlage, en is van toepassing gedurende een periode gelijk aan de leasetermijn (nl. 36 maanden), behoudens afwijkende bepalingen in deze fietspolicy.
Het eventuele saldo van de eindejaarspremie waarop de werknemer recht blijft hebben, wordt uitbetaald op de gebruikelijke wijze.
Bij een terbeschikkingstelling van een leasefiets wijzigt de eindejaarspremie van de werknemer. Dit heeft, of kan gevolgen hebben op alle onderstaande componenten die worden berekend op basis van de eindejaarspremie:
3.4. VERMINDERING VAN DE ARBEIDSDUUR OF SCHORSING VAN DE ARBEIDSOVEREENKOMST
Indien de inruil van eindejaarspremie niet volstaat voor de financiering van de leasefiets, ten gevolge van een vermindering van de arbeidsduur, een langdurige schorsing van de arbeidsovereenkomst of enige andere omstandigheid, heeft de werknemer de keuze tussen volgende opties:
De werknemer moet zijn keuze bevestigen door het ondertekenen van een schriftelijke bijlage, waarin de eventuele modaliteiten van de keuze worden uiteengezet. Bij gebrek aan dergelijke bijlage, zal de werknemer geacht worden te hebben gekozen voor de onmiddellijke verbreking met betaling van de verbrekingsvergoeding. In voorkomend geval is de werknemer dus gehouden de leasefiets onmiddellijk terug in te leveren.
3.5. EINDE VAN DE ARBEIDSOVEREENKOMST
Indien de arbeidsovereenkomst beëindigd wordt, wordt de deelname van de werknemer aan de fietsleasing automatisch beëindigd.
De werknemer heeft de plicht de leasefiets, incl. opties en accessoires ofwel over te kopen van de fietsleasepartner tegen de overnameprijs (overeenkomstig artikel 7.2 Vroegtijdig einde leasetermijn van deze policy), ofwel in correcte staat terug te bezorgen aan de fietsleasepartner mits de betaling van een verbrekingsvergoeding (overeenkomstig artikel 7.2 Vroegtijdig einde leasetermijn en 7.3 Staat van de fiets bij terugname door de fietsleasepartner bij het beëindigen van de terbeschikkingstelling) bij het einde van de arbeidsovereenkomst.
3.6. PERSOONLIJKE BIJDRAGE
De werknemer is vrij een eenmalige persoonlijke bijdrage te doen rechtstreeks aan de fietsleasepartner indien de inruil van de eindejaarspremie ontoereikend is voor de leasing van de gewenste fiets.
Deze persoonlijke bijdrage betreft een nettobijdrage en heeft dusdanig geen fiscaal voordeel voor de werknemer. Bij het vroegtijdig beëindigen of bij het einde van de leasetermijn wordt deze persoonlijke bijdrage nooit in vermindering gebracht bij de berekening van de restwaarde van de catalogusprijs wanneer de werknemer de fiets wenst over te nemen (overeenkomstig artikel 7.2 Vroegtijdig einde leasetermijn).
4.1. FIETS
De werknemer kan bij alle aangesloten fietshandelaars van de fietsleasepartner o2o, terecht om een bestelling te plaatsen en heeft een vrije keuze van fiets: model, merk, kleur, maat en handelaar binnen de mogelijkheden van o2o.
De werknemer dient rekening te houden met volgende voorwaarden bij de keuze van de fiets:
Elektrische step, Airwheel, Segway en andere vervoersmiddelen waarbij er geen trapondersteuning noodzakelijk is door de gebruiker, worden niet toegestaan.
4.2. OPTIES EN ACCESSOIRES
De werknemer heeft een vrije keuze van opties en accessoires gerelateerd aan de fiets, zolang deze op de fiets kunnen bevestigd worden en mee vervoerd worden.
Volgende zaken zijn hierdoor bijvoorbeeld uitgesloten (niet-limitatief) en kunnen dus niet mee opgenomen worden binnen de fietsleasing: alle vormen van kledij en schoenen, een fietsrek voor op de wagen,…
Een helm kan ook steeds gekozen worden. Opgelet! Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht bij het besturen van een speed pedelec of snelle elektrische fiets (tot 45km/h). Deze helm dient de volgende norm EC1078 (= EN 1078) te hebben. De norm wordt in de helm zelf aangegeven met een CE-markering.
5.1 De keuze van de werknemer voor een loonpakket met leasefiets zal worden vastgelegd in een schriftelijke bijlage bij de arbeidsovereenkomst voor contractuelen of via een akkoordverklaring voor statutairen. Na ondertekening van deze bijlage kan de gekozen fiets besteld worden.
Van zodra de leasefiets is besteld, gaat de werknemer een bindend engagement aan voor de duur van de terbeschikkingstelling van de fiets (nl. 36 maanden), tenzij de werknemer beslist om de fiets vroegtijdig over te nemen. Conform de huidige wetgeving zal er geen voordeel alle aard aangerekend worden wanneer de fiets op regelmatige basis wordt aangewend voor woon-werkverkeer, noch voor de berekening van de bedrijfsvoorheffing, noch voor de berekening van de sociale zekerheidsbijdragen.
De werkgever heeft te allen tijde het recht om na te gaan of de werknemer de leasefiets effectief gebruikt voor het woon-werkverkeer. Indien de leasefiets nooit of slechts sporadisch (bv. Een aantal keer per jaar) gebruikt wordt voor woon-werkverkeer, dient deze als een sociaal en belastbaar voordeel te worden beschouwd. Dit voordeel van alle aard wordt bepaald op basis van de werkelijke waarde in hoofde van de werknemer.
De werkgever volgt steeds de actuele wetgeving rond de bepaling van het voordeel alle aard. Mocht de wetgeving hierrond dus ooit veranderen, dan zal deze steeds toegepast worden. Indien deze wijziging een loonverlies voor de werknemer tot gevolg heeft, zal de werkgever dit verlies nooit voor eigen rekening nemen, noch zal de werknemer hiervoor op enige manier worden gecompenseerd.
De werknemer mag de leasefiets voor beroepsdoeleinden, voor woon-werkverkeer en voor zuivere privé-verplaatsingen gebruiken.
De werknemer mag inwonende gezinsleden en collega’s van de werkgever toestaan om met de leasefiets te rijden. Een speed pedelec of snelle elektrische fiets (tot 45km/h) mag enkel gebruikt worden wanneer de bestuur in het bezit is van een geldig rijbewijs (minimum AM rijbewijs). De gebruiker moet ook altijd in het bezit zijn van de boorddocumenten. Meer info over ‘Wat te doen bij het verlies van speed pedelec documenten’ vind je in de Servicefiche Speed pedelec services.
Indien de werknemer de leasefiets wenst te gebruiken buiten de grenzen van de Europese Unie, dient deze hiervoor toestemming te krijgen van de fietsleasepartner o2o.
5.2. NALEVING VAN DE WEGCODE
De werknemer verbindt zich ertoe de leasefiets te gebruiken conform de Wegcode. Bekeuringen voor overtredingen van de Wegcode, administratieve sancties en andere kosten ingevolge van onwettelijk of onveilig rijgedrag zijn de verantwoordelijkheid van en uitsluitend ten laste van de werknemer. Hij/zij moet deze binnen de vereiste termijn betalen.
Indien de bekeuring niet betaald wordt, verklaart de werknemer zich er mee akkoord dat de werkgever het recht heeft om de bekeuring en eventuele administratieve kosten die zij desgevallend voor rekening van de werknemer betaalde, terug te vorderen op het loon van de werknemer als voorschot op het loon, overeenkomst artikel 23 van de loonbeschermingswet.
5.3. GEBRUIK MET ZORG EN ALS EEN VOORZICHTIG EN REDELIJK PERSOON
De ter beschikking gestelde leasefiets blijft eigendom van de fietsleasepartner o2o gedurende de hele contractduur en zolang de fiets niet is overgekocht. De leasefiets staat ter beschikking van de werknemer, in opdracht van de werkgever, gedurende de leasetermijn (nl. 36 maanden).
De werknemer verbindt zich ertoe om de leasefiets met zorg en als een voorzichtig en redelijk persoon te gebruiken en te onderhouden. Dit houdt onder meer in dat:
Bij beschadiging of ongeval is de werknemer aansprakelijk voor alle daaruit voortvloeiende eigen schade of schade aan derden. De werkgever raadt de werknemer aan hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
Bij zware inbreuken op de policy of de verkeersregels kunnen de fietsleasepartner en/of de werkgever discretionair beslissen om de terbeschikkingstelling van de leasefiets te schorsen of te beëindigen. In voorkomend geval zal de werknemer de contractuele verbrekingsvergoeding moeten betalen overeenkomstig artikel 7.2. van deze fietspolicy.
De keuze van de leasetermijn wordt vastgelegd in de schriftelijke bijlage bij de arbeidsovereenkomst of via de akkoordverklaring voor statutairen en bedraagt doorgaans 36 maanden. Hiervan kan enkel in uitzonderlijke omstandigheden, overeenkomstig deze fietspolicy, worden afgeweken. Deze duur gaat in vanaf de dag van de levering van de leasefiets.
Het tijdstip en de locatie van de levering van de leasefiets wordt afgesproken tussen de fietshandelaar en de medewerker. In geen geval kan de fiets geleverd worden op een locatie van de werkgever. Haalt de medewerker de leasefiets niet af op de overeengekomen datum, dan wordt de overeengekomen datum toch als aanvangsdatum van het leasecontract beschouwd en wordt de lease en de terbeschikkingstelling gestart.
Bij de inontvangstneming van de leasefiets controleert de medewerker of alle accessoires die op de bestelbon vermeld staan, op de fiets aanwezig zijn. Als dit niet het geval is, mag de medewerker de fiets niet in ontvangst nemen en meldt deze dit onmiddellijk aan de leasepartner en aan de werkgever. Vanaf de leveringsdatum draagt de medewerker alle risico’s met de betrekking tot het bezit, het gebruik en de bewaring van de leasefiets tot op het ogenblik van de teruggave van de leasefiets.
7.1. EINDE OVEREENKOMST DOOR AFLOOP LEASETERMIJN
Normaliter neemt de fietsleasepartner bij het einde van de leasetermijn de fiets inclusief de gekozen opties en accessoires terug. De fietsleasepartner contracteert de werknemer voor de organisatie van het inleveren van de artikelen. De werknemer waakt erover dat de leasefiets zich in goede staat bevindt, overeenkomstig het hierna vermelde artikel 7.3.
Ingeval de werknemer de fiets incl. de gekozen opties en accessoires wenst over te nemen, kan dit onder volgende voorwaarden:
Meer informatie omtrent de voorwaarden en werking hieromtrent, zijn te vinden online via myo2o Biker.
7.2 VROEGTIJDIG EINDE LEASETERMIJN
De leasetermijn kan steeds vroegtijdig stopgezet worden. Hierbij heeft de werknemer de keuze tussen de fiets over te kopen dan wel in te leveren bij de fietsleasepartner. De voorwaarden in welk geval dit meerkosten voor de werknemer met zich meebrengt, kunnen terug gevonden worden in het hoofdstuk budget creatie (artikel 3).
Let op: de bepalingen met betrekking tot een vroegtijdig einde van de leasetermijn zijn reeds van toepassing vanaf de definitieve bestelling van de leasefiets, dus desgevallend voorafgaand aan de levering ervan.
De keuze van de werknemer om de fiets over te kopen dan wel terug te geven, dienst vast te liggen voor de laatste loonverwerking voor de betrokken werknemer.
A. Overnameprijs
De overnameprijs is samengesteld als som van:
1 Met uitzondering van overlijden van de medewerker en overmacht erkend door het CBS/VB
B. Verbrekingsvergoeding
De verbrekingsvergoeding die betaald wordt bij teruggave van de leasefiets wordt als volgt bepaald:
▪ Een forfaitaire verbrekingsvergoeding verschuldigd gelijk aan zesmaal (6x) het maandelijkse leasebedrag, ofwel de som van de resterende leasebedragen binnen de oorspronkelijk voorziene leasetermijn indien lager.
▪ Het te veel / te weinig opgenomen servicebudget (cf. het hierna vermelde artikel 8 in deze fietspolicy en indien van toepassing). Dit bedrag wordt bepaald als het verschil tussen het opgenomen servicebudget minus het servicebudget waarop de werknemer recht had, bepaald pro rata volgens de effectieve leasetermijn.
▪ Een administratie vergoeding van €121 incl. BTW.
▪Een forfaitaire verbrekingsvergoeding verschuldigd gelijk aan zesmaal (6x) het maandelijkse leasebedrag, ofwel de som van de resterende leasebedragen binnen de oorspronkelijk voorziene leasetermijn indien lager.
▪Het te veel / te weinig opgenomen servicebudget (cf. het hierna vermelde artikel 8 in deze fietspolicy en indien van toepassing). Dit bedrag wordt bepaald als het verschil tussen het opgenomen servicebudget minus het servicebudget waarop de werknemer recht had, bepaald pro rata volgens de effectieve leasetermijn.
▪Een administratie vergoeding van €121 incl. BTW.
7.3. STAAT VAN DE FIETS BIJ TERUGNAME DOOR DE FIETSLEASEPARTNER BIJ HET BEËNDIGEN VAN DE TERBESCHIKKINGSTELLING
De leasefiets, incl. slot en sleutels, opties en accessoires, dient op het afgesproken tijdstip op de afgesproken locatie aanwezig te zijn, in volgende staat:
Ingeval de fiets op het ogenblik van teruggave niet voldoet aan bovenvermelde afspraken, zullen de hieraan gerelateerde kosten ten laste van de werknemer zijn, met een maximum van de residuele waarde.
Meer informatie over einde van de leasetermijn, de vereisten in geval van teruggave en de voorwaarden indien de vereisten niet voldaan zijn, zijn online te vinden via myo2o Biker.
Bij de lease van een fiets zijn volgende diensten standaard geactiveerd:
Onderstaande diensten kunnen geactiveerd worden door de werknemer bij de plaatsing van de bestelling:
Meer informatie omtrent deze diensten, de algemene voorwaarden en eventuele verwijzingen aan de diensten kunnen steeds terug gevonden worden op myo2o Biker (www.o2o.be/bike-services/conditions).
Ingeval de werknemer tijdens het lopend leasecontract een nieuwe leasefiets bestelt, mag de werknemer de nieuwe leasefiets ten vroegste op de dag van het einde van het lopende leasecontract in ontvangst nemen. De werknemer meldt deze vroegst mogelijke datum van ontvangst aan de fietshandelaar bij het opvragen van een offerte.
Indien de werknemer de nieuwe leasefiets nog tijdens het lopende leasecontract in ontvangst neemt, wordt het lopende contract vroegtijdig beëindigd met als einddatum de datum van ontvangst van de nieuwe leasefiets. Voorwaarden van vroegtijdig einde contract zijn dan van toepassing overeenkomstig artikel 7.2. Vroegtijdig einde leasetermijn.
Indien één of meerdere bepalingen van deze fietspolicy ongeldig of niet toepasbaar zouden zijn, heeft dit niet de ongeldigheid of niet-toepasbaarheid van de gehele fietspolicy tot gevolg. In voorkomend geval zal te goeder trouw onderhandeld worden om de getroffen bepalingen te vervangen door andere, die de inhoud ervan zo veel mogelijk benaderen en zo goed mogelijk aansluiten bij de inhoud en doelstellingen van deze fietspolicy.
De werknemer verbindt zich ertoe alle bepalingen van deze fietspolicy stipt na te leven. Ingeval van enige schade voor de werkgever als gevolg van het niet-naleven van de bepalingen van onderhavig policy, wordt dit beschouwd als een zware fout in de zin van artikel 18 van Arbeidsovereenkomstenwet, waarvoor de werknemer aansprakelijk is.
De fietsleasing, en de voorliggende fietspolicy dat de praktische modaliteit hiervan bevat, treden in werking op 1 januari 2024. De werkgever behoudt zich het recht voor de fietsleasing – in het kader waarvan de werknemer een leasefiets kan verwerven – eenzijdig stop te zetten. In voorkomend geval zal de werknemer die over een leasefiets beschikt, deze kunnen behouden tot het einde van de voorziene leasetermijn. Na afloop zal evenwel geen nieuwe leasefiets meer kunnen worden verworven.
Art. 2 Het reglement zal worden overhandigd aan alle personeelsleden van het gemeentebestuur met uitzondering van het onderwijspersoneel en als bijlage toegevoegd worden aan het arbeidsreglement.
Art. 3 Het reglement gaat in vanaf 1 oktober 2024.
REGELGEVING:
Juridische context
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1
Neemt akte van het rapport 'Voortgangsrapportering Q2 2024'.
Art. 2.
Afschrift van het rapport wordt ter beschikking gesteld aan de algemeen directeur.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
Juridische context
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1.
De gemeenteraad keurt onderstaande lijst nominatieve subsidies voor het jaar 2024 goed.
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0420-00/6494000/GEMEENTE/CBS/433/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan andere overheidsinstellingen | |||||||||
Begunstigde: | EVA Dienst 112 Hamme VEW 0686 707 738 | ||||||||
Bedrag: | 121.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-1326/0470-00/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-066/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Kattenopvang Waasland vzw BE0563.532.089 | ||||||||
Bedrag: | 500,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-447/0500-00/6496999/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Andere toegestane werkingssubsidies | |||||||||
Begunstigde: | Ondernemend Hamme VZW 0897.731.040 | ||||||||
Bedrag: | 20.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0520-00/6496300/GEMEENTE/CBS/440/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Regionaal Landschap Schelde Durme vzw 0889.859.093 | ||||||||
Bedrag: | 2.348,35 | ||||||||
Begunstigde: | Regionaal Landschap Schelde Durme vzw 0889.859.093 | ||||||||
Bedrag: | 2.384,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0520-00/6496300/GEMEENTE/CBS/433/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | EVA TOERISME | ||||||||
Bedrag: | 32.350,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0521-00/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Wuitenscomité vzw 0448.711.706 | ||||||||
Bedrag: | 13.168,75 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0530-00/6496999/GEMEENTE/CBS/500/IP-GEEN/U | |||||||||
Andere toegestane werkingssubsidies | |||||||||
Begunstigde: | Bedrijfsgilde Hamme bij Van Avermaet Theo RR64.05.19-077.53 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | Dierenwelzijn MILADI | ||||||||
Bedrag: | 1.500,00 | ||||||||
Begunstigde: | Jaarmarktcomité Broekstraat Florkin Natasja RR71.03.25-170.10 | ||||||||
Bedrag: | 1.750,00 | ||||||||
Begunstigde: | Jaarmarktcomité Hamme bij Maxim Robberecht RR96.03.11-249.03 | ||||||||
Bedrag: | 3.500,00 | ||||||||
Begunstigde: | Jaarmarktcomité Hamme-Sint Anna bij Bart Dierick RR82.01.15-081.34 | ||||||||
Bedrag: | 1.750,00 | ||||||||
Begunstigde: | Jaarmarktcomité Hamme-Zogge bij Schram Evelyn RR89.08.30-206-43 | ||||||||
Bedrag: | 1.750,00 | ||||||||
Begunstigde: | Jaarmarktcomité Kastel bij De Corte Bart RR89.08.30-206.43 | ||||||||
Bedrag: | 1.750,00 | ||||||||
Begunstigde: | Jaarmarktcomité Moerzeke bij Osselaer Marc RR53.03.31-201.03 | ||||||||
Bedrag: | 2.625,00 | ||||||||
Begunstigde: | Landbouwcomité bij Vehent André 45.11.29-085.67 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0550-00/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Kiemkracht vzw 0454.343.743 | ||||||||
Bedrag: | 20.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0705-00/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Carnavalshallen Hamme & Moerzeke 0670.928.313 | ||||||||
Bedrag: | 6.600,00 | ||||||||
Begunstigde: | De Vrienden van de durme- en scheldehoek vzw 0409.326.835 | ||||||||
Bedrag: | 10.000,00 | ||||||||
Begunstigde: | Die Hamse Wuitens vzw 0414.949.667 | ||||||||
Bedrag: | 750,00 | ||||||||
Begunstigde: | Herdenkingscomité Hamme | ||||||||
Bedrag: | 750,00 | ||||||||
Begunstigde: | subsidie aan Dekenale Werken vzw - O.N. 408 166 003 (Neerlandt) | ||||||||
Bedrag: | 1.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-324/0705-01/6496999/GEMEENTE/CBS/433/IP-GEEN/U | |||||||||
Andere toegestane werkingssubsidies | |||||||||
Begunstigde: | EVA Jan Tervaert VZW 0450.210.949 | ||||||||
Bedrag: | 40.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0710-00/6496999/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Andere toegestane werkingssubsidies | |||||||||
Begunstigde: | Fantasia vzw 0536.278.455 | ||||||||
Bedrag: | 10.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0710-00/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Carnavalcomité Moerzeke vzw 0849 582 715 | ||||||||
Bedrag: | 5.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0710-00/6496300/GEMEENTE/CBS/500/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | AB Hamme bij De Geyter Michel RR 57.07.13-093.84 | ||||||||
Bedrag: | 125,00 | ||||||||
Begunstigde: | AB Moerzeke bij de Geyter Michel RR 57.07.13-093.84 125 | ||||||||
Bedrag: | 125,00 | ||||||||
Begunstigde: | De Bolhoeden bij Van Geyte Denis RR 31.06.29-283.25 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | Hamse Wuiten bij Van Moortel Joris RR 86.06.07-043.43 | ||||||||
Bedrag: | 1.325,00 | ||||||||
Begunstigde: | nieuwe aanvragen op voorstel van het college | ||||||||
Bedrag: | 125,00 | ||||||||
Begunstigde: | NSB Moerzeke bij Smet Michaël RR 37.01.17-295.76 | ||||||||
Bedrag: | 125,00 | ||||||||
Begunstigde: | Oudstrijders Sint Anna bij Vehent André RR45.11.29-085.67 | ||||||||
Bedrag: | 125,00 | ||||||||
Begunstigde: | Oudstrijders Zogge bij Lauwaert Basile RR 46.09.01-081.45 | ||||||||
Bedrag: | 125,00 | ||||||||
Begunstigde: | Sint Martinusfeesten bij Van Breda Karel RR 38.05.25-287.87 | ||||||||
Bedrag: | 735,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0710-00/6496200/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan bedrijven | |||||||||
Begunstigde: | FIETS-PROMO 0447.414.280 | ||||||||
Bedrag: | 10.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-1352/0729-00/6496300/GEMEENTE/CBS/440/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme 0680.397.590 | ||||||||
Bedrag: | 10.500,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0740-00/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | KFC Vigor Wuitens 0415.009.849 | ||||||||
Bedrag: | 60.000,00 | ||||||||
Begunstigde: | SVK Zogge - Voetbalpromo 0692.758.657 | ||||||||
Bedrag: | 2.200,00 | ||||||||
Begunstigde: | VK Robur vzw 0413.103.994 | ||||||||
Bedrag: | 3.952,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0740-00/6496300/GEMEENTE/CBS/500/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Gemeentelijke sportraad secretaris Ygor De Bondt RR91011039955 | ||||||||
Bedrag: | 3.937,50 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0742-07/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | F.C. BONDGALM.BOS vzw ON 0414.326.491 | ||||||||
Bedrag: | 1.100,00 | ||||||||
Begunstigde: | F.C. Hamse Bouwcentrale vzw 0719.806.316 | ||||||||
Bedrag: | 1.100,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0742-07/6496300/GEMEENTE/CBS/500/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Ham-United RR85.09.22-281.34 Vanpraet Andy, Dhr. | ||||||||
Bedrag: | 1.100,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-1459/0742-07/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | VK Robur vzw 0413.103.994 | ||||||||
Bedrag: | 28.949,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-1459/0742-07/6640000/GEMEENTE/CBS/480/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane investeringssubsidies | |||||||||
Begunstigde: | VK Robur vzw 0413.103.994 | ||||||||
Bedrag: | 46.500,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-247/0750-00/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Habbekrats vzw 0445 495 561 | ||||||||
Bedrag: | 40.000,00 | ||||||||
Begunstigde: | Jeugdhuis 't Klokhuis vzw 0852 002 864 | ||||||||
Bedrag: | 37.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-247/0750-00/6496300/GEMEENTE/CBS/500/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Colman Bertrand RR48111533707 voor Kindercarnaval Moerzeke | ||||||||
Bedrag: | 250,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-1344/0750-00/6640000/GEMEENTE/CBS/800/IP-097/U | |||||||||
Toegestane investeringssubsidies | |||||||||
Begunstigde: | KLJ-lokalen Hamme vzw (BE0784470078) | ||||||||
Bedrag: | 130.750,00 | ||||||||
Begunstigde: | SGHORS vzw (BE0787897445) | ||||||||
Bedrag: | 130.750,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-281/0751-00/6496300/GEMEENTE/CBS/500/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | gemeentelijke jeugdraad | ||||||||
Bedrag: | 5.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0790-01/6494000/GEMEENTE/CBS/480/IP-GEEN/U | |||||||||
Andere toegestane werkingssubsidies | |||||||||
Begunstigde: | Verenigde Protestantse Kerk Dendermone 0211 242 442 | ||||||||
Bedrag: | 183,81 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-622/0900-10/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Kiemkracht vzw 0454.343.743, vestiging 2 156 449 956 | ||||||||
Bedrag: | 127.475,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-713/0900-10/6496100/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan gezinnen | |||||||||
Begunstigde: | Spoor 56 vzw 0420.851.326 jeugdzorg St Vincentius | ||||||||
Bedrag: | 1.575,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-719/0900-10/6496999/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Andere toegestane werkingssubsidies | |||||||||
Begunstigde: | KVG 0416.061.605 | ||||||||
Bedrag: | 275,00 | ||||||||
Begunstigde: | nieuwe aanvragen op voorstel van het college | ||||||||
Bedrag: | 275,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-741/0909-00/6496999/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Andere toegestane werkingssubsidies | |||||||||
Begunstigde: | Noodfonds bij rampen | ||||||||
Bedrag: | 5.000,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-708/0911-00/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Blijdorp 0409 371 771 | ||||||||
Bedrag: | 1.275,00 | ||||||||
Begunstigde: | dagcentrum Sint-Niklaas vzw 0415 468 816 | ||||||||
Bedrag: | 275,00 | ||||||||
Begunstigde: | De Tandem vzw 0675.709.918 - 2.268.872.560 | ||||||||
Bedrag: | 150,00 | ||||||||
Begunstigde: | Dienstverleningscentrum Zevenbergen (maakt deel uit van Emmaüs) 0411 515 075 | ||||||||
Bedrag: | 50,00 | ||||||||
Begunstigde: | Emiliani vzw 0421 911 297 | ||||||||
Bedrag: | 75,00 | ||||||||
Begunstigde: | Ganspoel vzw 0410 917 437 | ||||||||
Bedrag: | 25,00 | ||||||||
Begunstigde: | K.O.C. Snt. Gregorius 0406.633.304 | ||||||||
Bedrag: | 50,00 | ||||||||
Begunstigde: | nieuwe aanvragen op voorstel van het college | ||||||||
Bedrag: | 150,00 | ||||||||
Begunstigde: | Raakzaam vzw 0415 298 669 | ||||||||
Bedrag: | 275,00 | ||||||||
Begunstigde: | Tanderius 0462.234.001 | ||||||||
Bedrag: | 550,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0943-00/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | BGJG Hamme 0406605192 | ||||||||
Bedrag: | 275,00 | ||||||||
Begunstigde: | BGJG Moerzeke 0406605192 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | CAW Oost-Vlaanderen 0457.984.114 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | Dienst familiehulp 0409 533 604 | ||||||||
Bedrag: | 325,00 | ||||||||
Begunstigde: | Familiezorg Oost-Vlaanderen 0412 914 845 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | Thuishulp vzw 0416 337 460 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-709/0959-00/6496300/GEMEENTE/CBS/500/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Michiels Luc RR 46.12.05-087.37 Seniorenraad | ||||||||
Bedrag: | 3.675,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-710/0959-00/6496300/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | NEOS 0420.664.848 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | nieuwe aanvragen op voorstel van het college | ||||||||
Bedrag: | 400,00 | ||||||||
Begunstigde: | S-Plus 0409.572.206 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/ACT-710/0959-00/6496300/GEMEENTE/CBS/500/IP-GEEN/U | |||||||||
Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen | |||||||||
Begunstigde: | Gepensioneerde liberalen RR33123007197 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | Gepensioneerden H.Hart RR 46052608638 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | Gepensioneerden Kastel RR48112729280 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | Gepensioneerden Moerzeke RR96011029669 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | Gepensioneerden Zogge RR40010506154 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
MJPV-2020_2026-21/2024/GBB/0985-00/6496999/GEMEENTE/CBS/800/IP-GEEN/U | |||||||||
Andere toegestane werkingssubsidies | |||||||||
Begunstigde: | Belgische Rode Kruis afdeling Hamme 0406 729 809 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | I-Mens 0416 603 716 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | I-Mens Thuisverpleging vzw 0444 930 288 | ||||||||
Bedrag: | 200,00 | ||||||||
Begunstigde: | VIVA-SVV vzw (Reddie Teddy) 0412 830 713 | ||||||||
Bedrag: | 325,00 | ||||||||
Begunstigde: | Wit Gele Kruis van Oost-Vlaanderen 0410 442 335 Hamme & Moerzeke | ||||||||
Bedrag: | 325,00 |
Art. 2. De toegekende subsidie zal door de begunstigde uitsluitend worden gebruikt ten bate van de vereniging.
Art. 3. De toekenning van een nominatieve subsidie houdt een controlerecht in. Indien de subsidie niet wordt aangewend voor de algemene werking of specifiek opgegeven doel kan ze eventueel gedeeltelijk of geheel worden teruggevorderd.
Art. 4. De toekenning van de subsidie houdt in dat de gesubsidieerde zich engageert om het belang van het gebruik van het Nederlands te erkennen bij het uitvoeren van de gesubsidieerde activiteiten.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Antwoord
1. Onze vraag aan de bevoegde schepen van sport is dus: hoe verklaar je dat één van de grootste en meest maatschappelijk geëngageerde verenigingen van Hamme in hetzelfde sportjaar enerzijds gekroond wordt tot sportclub van het jaar en anderzijds hun financiële ondersteuning gehalveerd wordt en 13 andere verenigingen in de gemeente moet laten voorgaan?
Het bestuur wil judoclub Jitsu-Kwai Hamme vzw bedanken om dit te signaleren.
Op basis van hun melding werden alle subsidiedossier gecontroleerd en komen we tot de vaststelling dat er materiële vergissingen gebeurd zijn bij verschillende clubs, dit zowel in min als in plus. Voor judoclub Jitsu-Kwai betreft dit een bedrag van €631.26, dat men te weinig ontvangen heeft. De nieuwe berekeningen kan men als bijlage terugvinden.
De subsidieberekeningen zijn complex, daarom dat team sport het subsidiereglement volgende legislatuur wil herbekijken en makkelijker wil maken voor zowel de indieners als de administratie.
Het bestuur stelt voor om de verrekening van de verschillen door te voeren bij de verdeling van de komende subsidies. Zo hoeft er na goedkeuring door het CBS en GR, geen geld teruggevorderd of extra gestort te worden.
2. Onze tweede vraag aan het college van schepenen en de burgemeester: wanneer krijgen we een concreet plan van aanpak rond herlocatie van onze judozaal gekoppeld aan een transparante financiële planning? We veronderstellen dat elk gemeenteraadslid met een beetje Hamse trots het jammer zou vinden indien de judoclub zou verdwijnen door een gebrek aan een deftige en bereikbare locatie.
De gemeente bekijkt de mogelijkheid om op dezelfde site een locatie te voorzien. Hiervoor zijn we met verschillende instanties in overleg.
Schepen De Mey licht de antwoorden toe ter zitting.
BESLUIT:
Artikel 1.
Neemt kennis van de antwoorden op de vragen m.b.t. het verzoekschrift ingediend door judoclub Jitsu-Kwai Hamme vzw.
Art. 2.
Neemt akte van de toelichting ter zitting namens het college.
Art.3.
De gemeenteraad gaat akkoord met deze antwoorden en geeft opdracht aan de administratie om dit antwoord te bezorgen aan judoclub Jitsu-Kwai Hamme vzw.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Motivering
Het patrimonium van de gemeente, OCMW en AGB HIM bestaat uit gebouwen gaande van o.a. kapelletjes tot schoolgebouwen, ontmoetingscentra, sporthallen, gemeentehuis, enz. Het team gebouwen zorgt o.a. voor goed uitgeruste en onderhouden gebouwen. Het hoofdaccent ligt hier op de instandhouding van het patrimonium. Dat vergt zowel preventief onderhoud als storingsonderhoud (herstellingen). De scope van de opdracht omvat :
De bedoeling is om een raamovereenkomst af te sluiten voor 4 jaar voor algemene bouwkundige facilitaire onderhouds- en herstellingswerken en beperkte bouwwerken. Kostenraming: € 750.000 (excl. btw). De opdracht zal gegund worden via vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
Financiële aspecten
Krediet is voorzien op diverse budgetcodes van het exploitatie- en investeringsbudget van 2024 en volgende jaren.
BESLUIT:
Artikel 1.
Het bestek met nr. 20241210 en de raming voor de opdracht 'Raamovereenkomst voor algemene bouwkundige facilitaire onderhouds/herstellingswerken en beperkte bouwwerken', opgesteld door departement publieke ruimte worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt € 750.000,00 excl. btw of € 907.500,00 incl. 21% btw.
Art.2.
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
Art.3.
Gemeente Hamme zal de procedure voeren en in naam van OCMW Hamme en AGB Hamse Investeringsmaatschappij bij de gunning van de opdracht optreden.
Art.4.
In geval van een juridisch geschil omtrent deze overheidsopdracht, is elk deelnemend bestuur mee verantwoordelijk voor alle mogelijke kosten in verhouding tot zijn aandeel in de opdracht.
Art.5.
De aankondiging van de opdracht wordt bekendgemaakt op nationaal niveau.
Art.6.
De uitgave voor deze opdracht is voorzien op diverse budgetcodes van het exploitatie- en investeringsbudget van 2024 en volgende jaren.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
Juridische context
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Motivering
BESLUIT:
Artikel.1.
De gemeenteraad neemt kennis van de voorgestelde aanpassingen en keurt deze goed.
Art.2.
De gemeenteraad neemt kennis van en keurt goed de gecoördineerde versie van het reglement zoals hieronder beschreven.
Artikel 1: Opheffing.
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende Hospitaalstraat worden opgeheven.
Artikel 2: Voorrangsregeling.
De bestuurders die rijden in Hospitaalstraat hebben voorrang op de bestuurders die rijden in de openbare wegen die erop uitkomen.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
- ter hoogte van HNR 5, aangevuld met het onderbord type VIII;
- ter hoogte van HNR 96, aangevuld met het onderbord type VIII.
Artikel 3: Bepalingen betreffende het stilstaan en parkeren.
Artikel 3.1: Parkeerverbod.
Er geldt parkeerverbod:
Deze regel wordt ter kennis gebracht door middel van:
- na het kruispunt met Slangstraat;
- na de toegang tot het ziekenhuis;
- ter hoogte van HNR 64-66.
- over 5m voor en na het kruispunt met Prosper De Visscherstraat.
Artikel 3.2: Stilstaan- en parkeerverbod.
Er geldt stilstaan- en parkeerverbod vanaf HNR 7 tot het kruispunt met Slangstraat.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 4: Overlangse wegmarkeringen die de rijstroken aanduiden.
Artikel 4.1: Doorlopende streep.
Een doorlopende streep die de rijstroken aanduidt is getrokken ter hoogte van HNR 26A.
De doorlopende streep wordt aangekondigd door middel van een naderingsmarkering.
Artikel 4.2: Onderbroken streep.
Een onderbroken streep die de rijstroken aanduidt is getrokken:
Artikel 5: Oversteekplaatsen.
Oversteekplaatsen voor voetgangers zijn aangebracht:
Artikel 6: Verhoogde inrichtingen.
Een verhoogde inrichting in de vorm van een verkeersplateau is aangebracht:
Artikel 7: Inwerkingtreding.
Dit reglement treedt in werking na kennisgeving via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 8: Kennisgeving aan de Vlaamse Overheid.
Dit besluit en haar bijlage worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 9: Kennisgeving.
Afschrift van dit besluit wordt ter kennisgeving overgemaakt aan volgende instanties:
Artikel 10: Opname in de verkeersbordendatabank.
De in dit besluit omschreven maatregelen moeten zodra als mogelijk door de bevoegde dienst worden gepubliceerd in de verkeersbordendatabank.
Bijlage: 92200691_Hospitaalstraat_OT_V01
REGELGEVING:
Bevoegdheid
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Motivering
BESLUIT:
Artikel.1.
De gemeenteraad neemt kennis van de voorgestelde aanpassingen en keurt deze goed.
Art.2.
De gemeenteraad neemt kennis van en keurt goed de gecoördineerde versie van het reglement zoals hieronder beschreven.
Artikel 1: Opheffing.
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende Tweebruggenplein, behoudens deze met gebiedsdekkend karakter, worden opgeheven.
Artikel 2: Voorrangsregeling.
De bestuurders die rijden in Tweebruggenplein, op het kruispunt met Hospitaalstraat, hebben voorrang op de bestuurders die rijden in Loystraat.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 3: Bepalingen betreffende het stilstaan en parkeren.
Artikel 3.1: Parkeerverbod.
Er geldt parkeerverbod:
Deze regel wordt ter kennis gebracht door middel van:
Artikel 3.2: Parkeren uitsluitend voor elektrische of hybride elektrische motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen, met een blauwe zoneregeling van 3 uur.
Er geldt parkeren uitsluitend voor elektrische of hybride elektrische motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen met een blauwe zoneregeling van 3 uur op twee parkeerplaatsen tegenover HNR 13A.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 3.3: Parkeren uitsluitend voor motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen.
Er geldt parkeren uitsluitend voor motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 3.4: Parkeren uitsluitend voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap.
Er geldt parkeren uitsluitend voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap:
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 3.5: Afbakening van parkeerstroken.
De denkbeeldige rand van de rijbaan is aangebracht:
Artikel 4: Oversteekplaatsen.
Oversteekplaatsen voor voetgangers zijn aangebracht:
Artikel 5: Verhoogde inrichtingen.
Een verhoogde inrichting in de vorm van een verkeersplateau is aangebracht:
Artikel 6: Inwerkingtreding.
Dit reglement treedt in werking na kennisgeving via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 7: Kennisgeving aan de Vlaamse Overheid.
Dit besluit en haar bijlage worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 8: Kennisgeving.
Afschrift van dit besluit wordt ter kennisgeving overgemaakt aan volgende instanties:
Artikel 9: Opname in de verkeersbordendatabank.
De in dit besluit omschreven maatregelen moeten zodra als mogelijk door de bevoegde dienst worden gepubliceerd in de verkeersbordendatabank.
Bijlage: 92200964_Tweebruggenplein_OT_V01
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
Dit reglement wijzigt de snelheidszones ter hoogte van de grens met Zele, op initiatief van de gemeente Zele. Er geldt een maximumsnelheid van 50km/u op de straten buiten de bebouwde kom aangrenzend aan Zele.
Het reglement wijzigt de zone 30 in Meulenbroekstraat. Het gedeelte tussen HNR 19 en HNR 16 wordt opgeheven en vervangen door een schoolomgeving met veranderlijke informatie.
Er zijn GEEN wijzigingen op gewestwegen.
Motivering
De maatregelen zijn noodzakelijk om het vlot verkeer en de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren.
BESLUIT:
Artikel.1.
De gemeenteraad neemt kennis van de voorgestelde aanpassingen en keurt deze goed.
Art.2.
De gemeenteraad neemt kennis van en keurt goed de gecoördineerde versie van het reglement zoals hieronder beschreven.
Artikel 1: Opheffing.
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende gebiedsdekkende maatregelen ten westen van de N41, behalve voor de parkeerzone E9a-3.5t max in deelgemeente Sint-Anna.
Artikel 2: Bebouwde kommen.
Artikel 2.1: bebouwde kom Hamme (west)
Het begin van de bebouwde kom Hamme (west) wordt afgebakend in:
Het begin van de bebouwde kom wordt telkens gesignaleerd door de verkeersborden F1a met opschrift “Hamme”.
Het einde van de bebouwde kom wordt telkens gesignaleerd door de verkeersborden F3a met opschrift “Hamme”.
Artikel 2.2: bebouwde kom Zogge
Het begin van de bebouwde kom Zogge wordt afgebakend in:
Het begin van de bebouwde kom wordt telkens gesignaleerd door de verkeersborden F1a met opschrift “Zogge / Hamme”.
Het einde van de bebouwde kom wordt telkens gesignaleerd door de verkeersborden F3a met opschrift “Zogge / Hamme”.
Artikel 2.3: bebouwde kom Sint-Anna
Het begin van de bebouwde kom Sint-Anna wordt afgebakend in:
Artikel 3: Voetgangerszones
Artikel 3.1: Voetgangerszone Kerkstraat
Er geldt voetgangerszone in Kerkstraat, tussen Marktplein en HNR 26. Het laden en lossen is toegestaan van maandag tot vrijdag van 6u tot 11u en van 18u tot 22u. Fietsers zijn eveneens toegestaan.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 4: Woonerven en erven.
Artikel 4.1: (woon)erf Aartstraat
Er geldt (woon)erf in Aartstraat in de wijk tussen HNR 7 en HNR 39.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.2: (woon)erf Vermaakstraat
Er geldt (woon)erf in Vermaakstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.3: (woon)erf Kleinhulst
Er geldt (woon)erf in Kleinhulst, voor de wijk tussen HNR 19 en HNR 29A.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.4: (woon)erf Kapellestraat
Er geldt (woon)erf in Kapellestraat, voor de wijk tussen HNR 42 en HNR 44.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.5: (woon)erf 2de Jagers te Paardstraat / Prosper De Visscherstraat
Er geldt (woon)erf in 2e Jagers te Paardstraat en Prosper de Visscherstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.6: (woon)erf Burgemeester Louis Baertstraat
Er geldt (woon)erf in Burgemeester Louis Baertstraat, uitsluitend voor het gedeelte dat voor het autoverkeer toegankelijk is vanaf Museumstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.7: (woon)erf Baantje
Er geldt (woon)erf in Baantje, na het kruispunt met Museumstraat (doodlopend gedeelte).
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.8: (woon)erf Brugstraat
Er geldt (woon)erf in Brugstraat, tussen Aartstraat en HNR 35.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.9: (woon)erf Kaaldries
Er geldt (woon)erf in Kaaldries, tussen HNR 9G en 15.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.10: (woon)erf Geemhof
Er geldt (woon)erf in Geemhof.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.11: (woon)erf Toekomststraat – Korte Geemstraat
Er geldt (woon)erf in Toekomststraat en Korte Geemstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.12: (woon)erf Brouwerij Van den Berghestraat
Er geldt (woon)erf in Brouwerij Van den Berghestraat.
Het begin van het (woon)erf wordt aangeduid met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt aangeduid met het verkeersbord F12b
Artikel 4.13: (woon)erf Posthoornstraat
Er geldt (woon)erf in Posthoornstraat, tussen Posthoornplein en Slangstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.14: (woon)erf Kerkhofstraat
Er geldt (woon)erf in Kerkhofstraat tussen HNR 91 en HNR 113.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.15: (woon)erf Herdershof
Er geldt (woon)erf in Herdershof.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.16: (woon)erf Ronkaardhof
Er geldt (woon)erf in Ronkaardhof.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.17: (woon)erf Vijverstraat
Er geldt (woon)erf in Vijverstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 4.18: (woon)erf Schollaerthof
Er geldt (woon)erf in Schollaerthof.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b
Artikel 5: zones met een snelheidsbeperking van 30 km per uur
Artikel 5.1: zone 30 centrum
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur “centrum” wordt afgebakend in:
Kleine Gasmeterstraat, voor het kruispunt met Strijderslaan;
Molenaarsdreef, voor het kruispunt met Srijderslaan;
Fietsverbinding tussen Dendermonde en Hamme (oude spoorweg), voor het kruispunt met Strijderslaan;
Rozenhoed, voor het kruispunt met Strijderslaan;
Vlierkouter, na het kruispunt met Rozenhoed;
Vlierkouter, voor HNR 68 / 109;
Strijderslaan, na het kruispunt met Evangeliestraat;
Geemstraat, na het kruispunt met Evangeliestraat;
Toekomststraat, voor het kruispunt met Geemstraat;
Geemhof, voor het kruispunt met Geemstraat;
Nieuwelaan, voor het kruispunt met Geemstraat;
Brugstraat, voor het kruispunt met Geemstraat;
Durmestraat, voor het kruispunt met Hoogstraat;
Kaaistraat, na het kruispunt met Aartstraat;
Kerkstraat, ter hoogte van HNR 27;
Kerkstraat, voor het kruispunt met Marktplein;
Marktplein (trage weg) na het kruispunt met Meulenbroekstraat;
Kleinhulst, wijk tussen HNR 19 en HNR 29A, voor het kruispunt met Kleinhulst;
Baantje, voor het kruispunt met Museumstraat;
Burgemeester Louis Baertstraat, voor het kruispunt met Museumstraat;
Nijverheidstraat, ter hoogte van HNR 1D;
Nijverheidstraat, ter hoogte van HNR 37;
Vlaslaan, na het kruispunt met Nijverheidstraat;
Vooruitgangstraat, ter hoogte van HNR 24.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.2: zone 30 Kaaiplein
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur “Kaaiplein” wordt afgebakend in:
Kaaiplein, na het kruispunt met Kaaistraat;
Kaaiplein, na het jaagpad;
Meulenbroekstraat, na de toegang tot Groene Parking;
Groene Parking, na de inrit vanaf Meulenbroekstraat
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.3: zone 30 Hof ter Donck
Er geldt zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur in Hof ter Donck.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.4: zone 30 Pieter Vermeirelaan
Er geldt zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur in Pieter Vermeirelaan.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b
Artikel 5.5: zone 30 Zogge
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur “Zogge” wordt afgebakend in:
Zogge, na het kruispunt met Heirbaan;
Zogge, na het kruispunt met weg ZN, gekend als “Kerkhofstraatje”;
Neerlandt, na het kruispunt met weg ZN, gekend als “Kerkhofstraatje”.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b
Artikel 5.6: zone 30 Sint-Anna
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur “Sint-Anna” wordt afgebakend in:
Sint-Annastraat, ter hoogte van HNR 177;
Sint-Annastraat, ter hoogte van HNR 151;
Hollandshof, ter hoogte van HNR 20.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.7: zone 30 Akkerstraat
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur “Akkerstraat” wordt afgebakend in:
Akkerstraat, na het kruispunt met Wuitenslaan;
Beekstraat, ter hoogte van HNR 20;
Vijverstraat, voor het kruispunt met Beekstraat;
Schaubeke, na het kruispunt met Weverstraat;
Schaubeke, na het kruispunt met de fietsverbinding, oude spoorweg Dendermonde-Hamme;
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.8: zone 30 Jules Vincartpark;
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur “Jules Vincartpark” wordt afgebakend in:
Jules Vincartpark, na het kruispunt met Jef De Boecklaan;
Jules Vincartpark, na het kruispunt met Wuitenslaan;
Jules Vincartpark, ter hoogte van HNR 53A.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.9: zone 30 Juliaan Anthoonlaan
Er geldt zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur in Juliaan Anthoonlaan.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.10: zone 30 Kardinaal Jozef Cardijnlaan
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur “Kardinaal Jozef Cardijnlaan” wordt afgebakend in:
Kardinaal Jozef Cardijnlaan, na het kruispunt met Loystraat;
Kardinaal Jozef Cardijnlaan, na Herdershof;
Pieter Jan Boellaan, na het kruispunt met Hooirt.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 6: schoolomgevingen
Artikel 6.1: schoolomgeving Meulenbroekstraat
Er geldt schoolomgeving in Meulenbroekstraat tussen HNR 19 en HNR 16. De schoolomgeving geldt slechts bij het begin en het einde van de schooltijden.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
verkeersbord A23 en F4a (veranderlijke informatie) ter hoogte van HNR 16;
verkeersbord F4b (veranderlijke informatie) ter hoogte van HNR 19;
verkeersbord F4b tegenover HNR 16.
Artikel 7: fietszones
Artikel 7.1: fietszone De Ring
Het begin van een fietszone wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F111.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F113.
Artikel 8: zones met een snelheidsbeperking van 50 km per uur
Artikel 8.1: zone 50 Hamme/Zogge
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 50km per uur wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden C43 met zonale draagwijdte, met opschrift “50”.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden C43 met zonale draagwijdte, einde zone, met opschrift “50”.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden C43 met zonale draagwijdte, met opschrift “50”.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden C43 met zonale draagwijdte, einde zone, met opschrift “50”.
Artikel 9.1: zone met parkeerverbod Marktplein
Het begin van een zone met parkeerverbod wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte, einde zone.
Het begin van een zone met parkeerverbod is afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte, einde zone.
Er geldt zonaal parkeerverbod op het gedeelte plein in Koning Albertplein, op zondag van 5u tot 13u. Dit verbod geldt niet voor standhouders.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte met opschrift “op zondag van 5u tot 13u uitgezonderd standhouders”.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte, einde zone met opschrift “op zondag van 5u tot 13u uitgezonderd standhouders”.
Het begin van een zone parkeren toegelaten voor voertuigen met een maximale toegelaten massa van 3.5t is afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd door de verkeersborden E9a met zonale draagwijdte, met opschrift “3.5t max”.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd door de verkeersborden E9a met zonale draagwijdte, einde zone, met opschrift “3.5t max”.
Het begin van een zone met beperkte parkeertijd, uitsluitend voor motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen “centrum” is afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd door de verkeersborden E9b met zonale draagwijdte, met het symbool van de parkeerschijf.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd door de verkeersborden E9b met zonale draagwijdte, einde zone, met het symbool van de parkeerschijf.
Het begin van een zone met beperkte parkeertijd, uitsluitend voor motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen “noord” is afgebakend in:
Artikel 13: Kennisgeving.
Afschrift van dit besluit wordt ter kennisgeving overgemaakt aan volgende instanties:
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Motivering
BESLUIT:
Artikel.1.
De gemeenteraad neemt kennis van de voorgestelde aanpassingen en keurt deze goed.
Art.2.
De gemeenteraad neemt kennis van en keurt goed de gecoördineerde versie van het reglement zoals hieronder beschreven.
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende Zogge, behoudens deze met gebiedsdekkend karakter, worden opgeheven.
Er geldt verboden richting voor iedere bestuurder tussen Boschmansstraatje en Neerlandt. Deze regel geldt niet voor fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen klasse A en speed pedelecs.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Er geldt verboden toegang voor bestuurders van voertuigen waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan 1.5t op het plein ten zuiden van de kerk.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Er geldt parkeren uitsluitend voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap, op twee parkeerplaatsen aan de noordelijke gevel van de kerk.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Er geldt parkeren uitsluitend voor elektrische of hybride elektrische voertuigen, op twee parkeerplaatsen aan de achterzijde van de kerk, tegenover HNR 66, in een blauwe zoneregeling van 3 uur.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Oversteekplaatsen voor voetgangers zijn aangebracht:
Een doorlopende streep is getrokken over ca. 5m voor het kruispunt met Heirbaan. De doorlopende streep wordt voorafgegaan door een naderingsmarkering.
Dit besluit en haar bijlage(n) worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken via het loket lokale besturen.
Artikel 7: Inwerkingtreding.
Dit reglement treedt in werking na kennisgeving via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 8: Kennisgeving aan de Vlaamse Overheid.
Dit besluit en haar bijlage worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 9: Kennisgeving.
Afschrift van dit besluit wordt ter kennisgeving overgemaakt aan volgende instanties:
Artikel 10: Opname in de verkeersbordendatabank.
De in dit besluit omschreven maatregelen moeten zodra als mogelijk door de bevoegde dienst worden gepubliceerd in de verkeersbordendatabank.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
Artikel 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.
Juridische context
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Motivering
BESLUIT:
Artikel.1.
De gemeenteraad neemt kennis van de voorgestelde aanpassingen en keurt deze goed.
Art.2.
De gemeenteraad neemt kennis van en keurt goed de gecoördineerde versie van het reglement zoals hieronder beschreven.
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende Scheldestraat, behoudens deze met gebiedsdekkend karakter, worden opgeheven.
Er geldt parkeren uitsluitend voor elektrische of hybride elektrische voertuigen, voor 2 voertuigen, ter hoogte van HNR 40, in een blauwezoneregeling van 3u.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Dit besluit en haar bijlage(n) worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken via het loket lokale besturen.
Artikel 4: Inwerkingtreding.
Dit reglement treedt in werking na kennisgeving via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 5: Kennisgeving aan de Vlaamse Overheid.
Dit besluit en haar bijlage worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 6: Kennisgeving.
Afschrift van dit besluit wordt ter kennisgeving overgemaakt aan volgende instanties:
Artikel 7: Opname in de verkeersbordendatabank.
De in dit besluit omschreven maatregelen moeten zodra als mogelijk door de bevoegde dienst worden gepubliceerd in de verkeersbordendatabank.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
Juridische context
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Motivering
BESLUIT:
Artikel.1.
De gemeenteraad neemt kennis van de voorgestelde aanpassingen en keurt deze goed.
Art.2.
De gemeenteraad neemt kennis van en keurt goed de gecoördineerde versie van het reglement zoals hieronder beschreven.
Artikel 1: opheffing
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende Vierweegs, behoudens deze met gebiedsdekkend karakter, worden opgeheven.
Artikel 2: verbodsbepalingen
Er geldt verboden toegang voor bestuurders van motorvoertuigen met meer dan twee wielen en van motorfietsen met zijspan tussen Ekelbeke en Evangeliestraat. Deze regel geldt niet voor bestuurders van landbouwvoertuigen.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 3: Inwerkingtreding
Dit reglement treedt in werking na kennisgeving via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 4: Kennisgeving aan de Vlaamse Overheid
Dit besluit en haar bijlage(n) worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken via het loket lokale besturen.
Artikel 5: Kennisgeving
Afschrift van dit besluit wordt ter kennisgeving overgemaakt aan volgende instanties:
Artikel 6: Opname in de verkeersdatabank.
De in dit besluit omschreven maatregelen moeten zodra als mogelijk door de bevoegde dienst worden gepubliceerd in de verkeersbordendatabank.
Bijlage
REGELGEVING:
Bevoegdheid
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
BESLUIT:
Enig artikel.
Keurt goed de subsidieovereenkomst met SGHORS vzw (BE0787897445), met maatschappelijke zetel te Maurits Tilleylaan 13, 9220 Hamme betreffende de toekenning van een investeringssubsidie van 130.750 euro voor de sloop, de nieuwbouw en instandhouding van jeugdlokalen met jeugdverblijfsfunctie in de jeugdsite Zilverberk, Zilverberkstraat - Broekstraat, 9220 Hamme zoals gevoegd in bijlage.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
BESLUIT:
REGELGEVING:
Bevoegdheid
OVERWEGINGEN:
Hamme is lid van de Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme van Sport.Vlaanderen (sinds de oprichting op 20 oktober 2004).
Eénmaal per jaar komt hiervoor het beheerscomité samen.
De gemeenteraad van elke gemeente dient akte te nemen van het verslag van de vergadering van het beheerscomité (d.d. 16 april 2024) en dient volgende zaken goed te keuren:
Het eventueel positief resultaat van de rekening in de vereniging blijft en wordt aangewend voor de realisatie van de doelstelling van de vereniging.
BESLUIT:
Artikel 1.
De gemeenteraad keurt goed het jaarverslag 2023 - de jaarplanning 2024 - de rekening 2023 en budget 2024 van de Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme.
Art. 2.
Neemt akte van het verslag van het beheerscomité van 16 april 2024.
Art. 3.
Afschrift hiervan wordt overgemaakt aan de sportdienst en de penningmeester van de Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
Vormvereisten
BESLUIT:
Enig artikel.
De gemeenteraad neemt kennis van de gecoördineerde versie van het reglement zoals hieronder omschreven en keurt dit goed.
DEEL 1 - TOEPASSINGSGEBIED
Artikel 1
§1. Dit reglement is van toepassing op andere zaken dan deze die opgesomd worden in het Algemeen Politiereglement Politiezone Hamme-Waasmunster, dewelke gesanctioneerd worden met Gemeentelijke Administratieve Sancties.
§2. Onverminderd de bepalingen van het Algemeen Politiereglement Politiezone Hamme-Waasmunster dewelke gesanctioneerd worden met Gemeentelijke Administratieve Sancties, worden alle overtredingen van dit politiereglement bestraft met politiestraffen.
Artikel 2
In dit reglement wordt verstaan onder verkiezingsaffiches: alle affiches, beeld- en fotografische voorstellingen, vlugschriften, opschriften en plakbriefjes die bestemd zijn voor de Provincie- en Gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024.
DEEL 2 - VERKIEZINGSPROPAGANDA: AANPLAKKINGEN
Artikel 3
§1. In verband met aanplakkingen gelden volgende bepalingen:
1° De partijen zullen hun verkiezingsaffiches niet zelf aanplakken, maar kunnen deze afgeven bij Team burgerzaken vanaf 12 september 2024.
2° De verkiezingsaffiches zullen door de gemeentelijke uitvoeringsdiensten aangeplakt worden vanaf vrijdag 20 september 2024 op daartoe door het gemeentebestuur voorziene aanplakborden. De volgende aanplakking gebeurt telkens één week later.
3° Voor elke partij wordt dezelfde oppervlakte voorzien, hetzij 0,80 m op 1,20 m.
§2. In geval van bezwaar of klacht bij de politie omtrent aanplakkingen op privé-eigendommen, zal aan de desbetreffende partijsecretaris of aangestelde verantwoordelijke gevraagd worden het schriftelijk toelatingsbewijs voor de aanplakking, gegeven door de eigenaar of door de gebruiksgerechtigde, voor te leggen.
Artikel 4
Aan de stemlokalen zal alleen propaganda gemaakt worden op de borden daartoe voorzien door het gemeentebestuur. De gemeentelijke uitvoeringsdiensten zullen voor de aanplakking zorgen. Daartoe dienen de plakbrieven, die uitsluitend het lijstnummer en de partijnaam mogen vermelden, binnengebracht te worden bij Team burgerzaken tegen uiterlijk vrijdag 4 oktober 2024.
Artikel 5
De verkiezingsaffiches en opschriften die aangebracht worden op andere plaatsen dan deze voorzien in onderhavig besluit of die in strijd zijn met de bepalingen van het Algemeen Politiereglement Politiezone Hamme-Waasmunster of met het Besluit van de Vlaamse Regering van 20 april 2012, zullen onmiddellijk door de gemeentelijke diensten verwijderd worden.
DEEL 3 - VERKIEZINGSPROPAGANDA: MANIFESTATIES EN OPTOCHTEN
Artikel 6
Iedere manifestatie of optocht op een openbare plaats is onderworpen aan een voorafgaandelijke toelating van het gemeentebestuur zoals voorzien in het Algemeen Politiereglement Politiezone Hamme-Waasmunster.
Artikel 7
Het begin en einde van een gemotoriseerde optocht moet duidelijk zichtbaar zijn aangebracht op de eerste en laatste wagen. De samenstelling en de lengte van de gemotoriseerde optocht mogen geen aanleiding geven tot het verstoren van de openbare orde, de rust en de veiligheid van het verkeer.
Artikel 8
Tussen 22u en 7u is het verboden verkiezingsaffiches aan te brengen, zelfs op plaatsen waar aanplakken overeenkomstig deel 2 van dit reglement is toegestaan.
Artikel 9
Het is verboden tussen 22u en 7u om gemotoriseerde optochten met het oog op publiciteit in het kader van de verkiezingen te organiseren.
DEEL 4 – STOPZETTEN EN VERWIJDEREN VAN VERKIEZINGSPROPAGANDA
Artikel 10
§1. Op de dag van de verkiezingen geldt het verbod zoals beschreven in artikel 8 ook tussen 7u en 15u.
§2. Op de dag van de verkiezingen geldt het verbod zoals beschreven in artikel 9 ook tussen 7u en 15u.
Artikel 11
De partijen zorgen ervoor dat alle verkiezingspropaganda ten laatste 14 dagen na de verkiezingen verwijderd is.
DEEL 5 - INWERKINGTREDING
Artikel 12
Onderhavig reglement treedt in werking op 12 september 2024.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Een schoolbestuur moet voor elk van zijn scholen beschikken over door de overheid goedgekeurde leerplannen.
Een schoolbestuur kan ervoor kiezen om eigen leerplannen te ontwikkelen en in te dienen of gebruik te maken van leerplannen die door derden worden ontwikkeld en ingediend.
De leerplannen zijn voor de onderwijsinspectie een aanvullend instrument om het kwaliteitsbeleid van een school te kaderen. Het naleven van de reglementering over de leerplannen is een erkenningsvoorwaarde. Een officiële school moet bovendien als erkenningsvoorwaarde de leerplannen volgen van ofwel OVSG, POV of het gemeenschapsonderwijs, ofwel eigen leerplannen ermee verenigbaar.
Vormvereisten
Motivering
BESLUIT:
Enig artikel.
De gemeenteraad keurt het OVSG-leerplan Leer Lokaal voor het gemeentelijk basisonderwijs goed zoals voorgesteld.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
Juridische context
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
BESLUIT:
Artikel 1.
Het bestaande schoolreglement voor de gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen, goedgekeurd in de gemeenteraad van 13/09/2023, wordt opgeheven.
Art.2.
Het bijgevoegde schoolreglement en de infobrochure van toepassing voor gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen wordt goedgekeurd.
Art.3.
Het schoolreglement en de neutraliteitsverklaring worden bij elke inschrijving van een leerling en nadien bij elke wijziging ter beschikking gesteld (op papier of elektronische drager) aan de ouders, die ondertekenen voor akkoord.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
Vormvereisten
Motivering
GKS Ondersteboven bundelt alle afspraken in het schoolreglement. Het reglement is gewijzigd conform de richtlijnen van OVSG en werd doorgevoerd naar aanleiding van een wijziging in het onderwijsdecreet.
Er is alleen een aanpassing in de procedurele vormvereisten.
De voorgestelde aanpassing werd overlegd op de schoolraad van 06/06/2024 en besproken op het college van burgemeester en schepenen van 13/08/2024.
BESLUIT:
Artikel 1.
Het bestaande schoolreglement voor de gemeentelijke kleuterschool Ondersteboven, goedgekeurd in de gemeenteraad van 13/09/2023, wordt opgeheven.
Art.2.
Het bijgevoegde schoolreglement en de infobrochure van toepassing op de gemeentelijke kleuterschool Ondersteboven wordt goedgekeurd.
Art.3.
Het schoolreglement en de neutraliteitsverklaring worden bij elke inschrijving van een leerling en nadien bij elke wijziging ter beschikking gesteld (op papier of via elektronische drager) aan de ouders, die ondertekenen voor akkoord.
REGELGEVING:
Juridische context
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Motivering
De inschrijvingen in de academie lopen momenteel heel vlot. Het atelier keramiek is nu reeds volzet op maandag- en woensdagavond. Enkele leerlingen staan reeds op de wachtlijst. Om de klasgroepen niet te groot te laten worden en werkbaar te houden, hebben we de kans om op zaterdagvoormiddag een extra lesmoment van 4u in te richten. Vermits het ministerie pas na 1 jaar de uren subsidieert, stelt de directie van de academie Hamme voor om voor dit extra klasmoment 4 PWB uren (personeel ten laste van het werkingsbudget) in te zetten. Voor dit jaar doet de academie dit ook voor het nieuwe atelier digitale beeldende kunst. Voor dit atelier vraagt de directie van de academie om nog 2 PWB uren te kunnen inzetten. Gezien de aangroei verwachten ze volgend jaar voldoende leerlingen om dit atelier zelfstandig te laten draaien.
BESLUIT:
Enig artikel.
De gemeenteraad keurt het inzetten van de PWB-uren in de academie voor beeldende en audiovisuele kunsten goed.
REGELGEVING:
Juridische context
OVERWEGINGEN:
Sinds 2019 kunnen academies jaarlijks nieuwe kunstkuurprojecten aanvragen. Het ingediende dossier werd dit jaar goedgekeurd. Hierdoor zal de academie dit schooljaar via een kunstkuurproject samenwerken met KoHa De Zouaaf. De samenwerking loopt ook nu weer over een periode van drie jaar.
BESLUIT:
Artikel 1.
De gemeenteraad keurt de samenwerkingsovereenkomst tussen lokaal bestuur Hamme en KoHa De Zouaaf in Hamme goed.
Art.2.
Er zal een afschrift van deze beslissing bezorgd worden aan de directie van de gemeentelijke academie Hamme.
REGELGEVING:
Bevoegdheid
Juridische context
OVERWEGINGEN:
Feiten en context
Motivering
BESLUIT:
Artikel.1.
De gemeenteraad neemt kennis van de voorgestelde aanpassingen en keurt deze goed.
Art.2.
De gemeenteraad neemt kennis van en keurt goed de gecoördineerde versie van het reglement zoals hieronder beschreven.
Artikel 1: Opheffing.
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende Killestraat, behoudens deze met gebiedsdekkend karakter, worden opgeheven.
Artikel 2: verbodsbepalingen
Artikel 2.1: schoolstraat
Er geldt schoolstraat, tussen HNR 24 en HNR 55, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8u tot 8.30u en van 15u tot 15.30u, en op woensdag van 8u tot 8.30u en van 11.55u tot 12.10u.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 3: Bepalingen betreffende het stilstaan en parkeren.
Artikel 3.1: afbakening van parkeerstroken
De denkbeeldige rand van de rijbaan is aangebracht:
Het begin en het einde van de aldus gevormde parkeerstroken zijn aangeduid door middel van een witte doorlopende dwarsstreep. In de aldus gevormde parkeerstrook, vanaf HNR 54 tot aan het kruispunt met Kasteellaan bakenen witte wegmarkeringen de plaatsen af waar de voertuigen moeten staan.
Artikel 4: oversteekplaatsen
Oversteekplaatsen voor voetgangers zijn aangebracht ter hoogte van HNR 44A..
Artikel 5: Inwerkingtreding.
Dit reglement treedt in werking na kennisgeving via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 6: Kennisgeving aan de Vlaamse Overheid.
Dit besluit en haar bijlage worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 7: Kennisgeving.
Afschrift van dit besluit wordt ter kennisgeving overgemaakt aan volgende instanties:
Artikel 8: Opname in de verkeersbordendatabank.
De in dit besluit omschreven maatregelen moeten zodra als mogelijk door de bevoegde dienst worden gepubliceerd in de verkeersbordendatabank.
Bijlage: Grafisch plan
De heer raadsvoorzitter verklaart de zitting gesloten.
Namens gemeenteraad,
André Reuse
algemeen directeur
Jan Laceur
raadsvoorzitter