De heer raadsvoorzitter opent de zitting.
Namens de raad wenst raadsvoorzitter Jan Laceur proficiat aan schepen Lotte Peeters en echtgenoot, voor de geboorte van Noor en Flor.
BESLUIT:
Keurt het proces-verbaal van de zittingen van 21 juni en 5 juli 2023 met algemene instemming goed.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1:
Lokaal bestuur Hamme biedt de mogelijkheid tot fietsleasing aan. Deze fietspolicy is van toepassing voor werknemers binnen het Lokaal bestuur Hamme (nl. het gemeentebestuur en het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn), hierna genoemd de werkgever.
De werkgever heeft binnen zijn onderneming een fietsleasing geïmplementeerd, waarbij een werknemer een fietslease kan verkrijgen. Door deze fietsleasing aan te bieden zet de werkgever in op het fysieke en psychisch welzijn van zijn werknemers. In deze fietspolicy zijn alle praktische modaliteiten van de fietsleasing voorzien.
De werknemer die kiest voor een leasefiets, verklaart zich uitdrukkelijk akkoord om de bepalingen van de fietspolicy strikt na te leven. De werkgever behoudt zich het recht om de voorwaarden en de keuzemogelijkheden eenzijdig te wijzigen (behoudens de jaarlijkse leaseprijs), in functie van bijvoorbeeld een aanpassing van het personeelsbeleid of de wijziging van de fiscale en/of sociale wetgeving die substantiële impact zou hebben op de fietspolicy of de (para)fiscale behandeling van de leasefiets.
Deze fietspolicy is bedoeld om het beheer en het gebruik van de ter beschikking gestelde leasefiets optimaal te laten verlopen.
De toetreding tot de fietsleasing gebeurt volledig op vrijwillige basis. Elke werknemer die in aanmerking komt én voldoet aan de hieronder vermelde voorwaarden, kan steeds vrij en autonoom beslissen om al dan niet in te stappen in de fietsleasing.
Zoals hierboven reeds vermeld is deze fietspolicy van toepassing op alle werknemers van Lokaal bestuur Hamme (gemeentebestuur en OCMW). Gemeentelijk onderwijspersoneel, leden van het schepencollege en gemeenteraadsleden komen wettelijk gezien niet in aanmerking voor de fietsleasing. Alsook vrijwilligers, stagiaires, sportmonitoren, jobstudenten … komen niet in aanmerking voor de fietsleasing. Voorwaarden om te kunnen instappen:
3.1. ALGEMEEN
De werknemer creëert een keuzebudget dat kan worden aangewend voor het verwerven van een leasefiets in het kader van de fietsleasing, door tussen de werkgever en werknemer overeengekomen tijdelijke stopzetting van het recht op (een deel van) de eindejaarspremie, hierna genoemd de inruil van eindejaarspremie. De werkgever stelt een leasefiets ter beschikking aan de werknemer op voorwaarde dat deze voldoende budget heeft gecreëerd door inruil van eindejaarspremie. Werknemers die interesse hebben voor een fietsleasing kunnen via een simulatietool berekenen welk budget ze voorhanden hebben om een fiets te leasen. Toegang tot deze tool kan verkregen worden na aanvraag bij de personeelsdienst.
De inruil van eindejaarspremie is van toepassing voor de duur van de terbeschikkingstelling van de leasefiets (nl. 36 maanden). De inruil van eindejaarspremie en de keuze voor een leasefiets worden vastgelegd in een schriftelijke bijlage bij de arbeidsovereenkomst (contractuelen) of via een akkoordverklaring (statutairen). De werknemer aanvaardt dat zijn/haar gemaakte keuzes in het kader van de fietsleasing geen verworven rechten doen ontstaan. De fietsleasing is geen verworven recht en kan stopgezet of vervangen worden door een andere formule door de werkgever.
De werkgever behoudt zich het recht voor om te allen tijde de terbeschikkingstelling van de leasefiets eenzijdig stop te zetten, in welk geval de inruil van eindejaarspremie die werd overeengekomen met het oog op het creëren van het vereiste keuzebudget, evenzeer zal worden stopgezet.
Een leasefiets kan niet in veelvoud worden gekozen: de werknemer kan slechts aanspraak maken op één leasefiets gelijk in het kader van de fietsleasing.
Er wordt één instapmoment voorzien in december.
3.2. VOORWAARDEN BIJ DE CREATIE VAN HET KEUZEBUDGET
De werknemer is vrij om deel te nemen aan de fietsleasing, in de mate dat de wettelijke en/of reglementair opgelegde beperkingen steeds worden gerespecteerd. Voorwaarden om een keuzebudget te kunnen creëren:
De volgende werknemers dienen op voorhand toestemming te verkrijgen van de algemeen directeur in te stappen in de fietsleasing:
3.3. VERWERKING EN GEVOLGEN VAN HET KEUZEBUDGET OP DE EINDEJAARSPREMIE
De inruil van eindejaarspremie gaat in op 1 januari van het jaar na ondertekening van de bijlage, en is van toepassing gedurende een periode gelijk aan de leasetermijn (nl. 36 maanden), behoudens afwijkende bepalingen in deze fietspolicy.
Het eventuele saldo van de eindejaarspremie waarop de werknemer recht blijft hebben, wordt uitbetaald op de gebruikelijke wijze.
Bij een terbeschikkingstelling van een leasefiets wijzigt de eindejaarspremie van de werknemer. Dit heeft, of kan gevolgen hebben op alle onderstaande componenten die worden berekend op basis van de eindejaarspremie:
3.4. VERMINDERING VAN DE ARBEIDSDUUR OF SCHORSING VAN DE ARBEIDSOVEREENKOMST
Indien de inruil van eindejaarspremie niet volstaat voor de financiering van de leasefiets, ten gevolge van een vermindering van de arbeidsduur, een langdurige schorsing van de arbeidsovereenkomst of enige andere omstandigheid, heeft de werknemer de keuze tussen volgende opties:
De werknemer moet zijn keuze bevestigen door het ondertekenen van een schriftelijke bijlage, waarin de eventuele modaliteiten van de keuze worden uiteengezet. Bij gebrek aan dergelijke bijlage, zal de werknemer geacht worden te hebben gekozen voor de onmiddellijke verbreking met betaling van de verbrekingsvergoeding. In voorkomend geval is de werknemer dus gehouden de leasefiets onmiddellijk terug in te leveren.
3.5. EINDE VAN DE ARBEIDSOVEREENKOMST
Indien de arbeidsovereenkomst beëindigd wordt, wordt de deelname van de werknemer aan de fietsleasing automatisch beëindigd.
De werknemer heeft de plicht de leasefiets, incl. opties en accessoires ofwel over te kopen van de fietsleasepartner tegen de overnameprijs (overeenkomstig artikel 7.2 Vroegtijdig einde leasetermijn van deze policy), ofwel in correcte staat terug te bezorgen aan de fietsleasepartner mits de betaling van een verbrekingsvergoeding (overeenkomstig artikel 7.2 Vroegtijdig einde leasetermijn en 7.3 Staat van de fiets bij terugname door de fietsleasepartner bij het beëindigen van de terbeschikkingstelling) bij het einde van de arbeidsovereenkomst.
3.6. PERSOONLIJKE BIJDRAGE
De werknemer is vrij een eenmalige persoonlijke bijdrage te doen rechtstreeks aan de fietsleasepartner indien de inruil van de eindejaarspremie ontoereikend is voor de leasing van de gewenste fiets.
Deze persoonlijke bijdrage betreft een nettobijdrage en heeft dusdanig geen fiscaal voordeel voor de werknemer. Bij het vroegtijdig beëindigen of bij het einde van de leasetermijn wordt deze persoonlijke bijdrage nooit in vermindering gebracht bij de berekening van de restwaarde van de catalogusprijs wanneer de werknemer de fiets wenst over te nemen (overeenkomstig artikel 7.2 Vroegtijdig einde leasetermijn).
4.1. FIETS
De werknemer kan bij alle aangesloten fietshandelaars van de fietsleasepartner o2o, terecht om een bestelling te plaatsen en heeft een vrije keuze van fiets: model, merk, kleur, maat en handelaar binnen de mogelijkheden van o2o.
De werknemer dient rekening te houden met volgende voorwaarden bij de keuze van de fiets:
Elektrische step, Airwheel, Segway en andere vervoersmiddelen waarbij er geen trapondersteuning noodzakelijk is door de gebruiker, worden niet toegestaan.
4.2. OPTIES EN ACCESSOIRES
De werknemer heeft een vrije keuze van opties en accessoires gerelateerd aan de fiets, zolang deze op de fiets kunnen bevestigd worden en mee vervoerd worden.
Volgende zaken zijn hierdoor bijvoorbeeld uitgesloten (niet-limitatief) en kunnen dus niet mee opgenomen worden binnen de fietsleasing: alle vormen van kledij en schoenen, een fietsrek voor op de wagen,…
Een helm kan ook steeds gekozen worden. Opgelet! Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht bij het besturen van een speed pedelec of snelle elektrische fiets (tot 45km/h). Deze helm dient de volgende norm EC1078 (= EN 1078) te hebben. De norm wordt in de helm zelf aangegeven met een CE-markering.
De keuze van de werknemer voor een loonpakket met leasefiets zal worden vastgelegd in een schriftelijke bijlage bij de arbeidsovereenkomst voor contractuelen of via een akkoordverklaring voor statutairen. Na ondertekening van deze bijlage kan de gekozen fiets besteld worden.
Van zodra de leasefiets is besteld, gaat de werknemer een bindend engagement aan voor de duur van de terbeschikkingstelling van de fiets (nl. 36 maanden), tenzij de werknemer beslist om de fiets vroegtijdig over te nemen. Conform de huidige wetgeving zal er geen voordeel alle aard aangerekend worden wanneer de fiets op regelmatige basis wordt aangewend voor woon-werkverkeer, noch voor de berekening van de bedrijfsvoorheffing, noch voor de berekening van de sociale zekerheidsbijdragen.
De werkgever heeft te allen tijde het recht om na te gaan of de werknemer de leasefiets effectief gebruikt voor het woon-werkverkeer. Indien de leasefiets nooit of slechts sporadisch (bv. Een aantal keer per jaar) gebruikt wordt voor woon-werkverkeer, dient deze als een sociaal en belastbaar voordeel te worden beschouwd. Dit voordeel van alle aard wordt bepaald op basis van de werkelijke waarde in hoofde van de werknemer.
De werkgever volgt steeds de actuele wetgeving rond de bepaling van het voordeel alle aard. Mocht de wetgeving hierrond dus ooit veranderen, dan zal deze steeds toegepast worden. Indien deze wijziging een loonverlies voor de werknemer tot gevolg heeft, zal de werkgever dit verlies nooit voor eigen rekening nemen, noch zal de werknemer hiervoor op enige manier worden gecompenseerd.
De werknemer mag de leasefiets voor beroepsdoeleinden, voor woon-werkverkeer en voor zuivere privé-verplaatsingen gebruiken.
De werknemer mag inwonende gezinsleden en collega’s van de werkgever toestaan om met de leasefiets te rijden. Een speed pedelec of snelle elektrische fiets (tot 45km/h) mag enkel gebruikt worden wanneer de bestuur in het bezit is van een geldig rijbewijs (minimum AM rijbewijs). De gebruiker moet ook altijd in het bezit zijn van de boorddocumenten. Meer info over ‘Wat te doen bij het verlies van speed pedelec documenten’ vind je in de Servicefiche Speed pedelec services.
Indien de werknemer de leasefiets wenst te gebruiken buiten de grenzen van de Europese Unie, dient deze hiervoor toestemming te krijgen van de fietsleasepartner o2o.
5.2. NALEVING VAN DE WEGCODE
De werknemer verbindt zich ertoe de leasefiets te gebruiken conform de Wegcode. Bekeuringen voor overtredingen van de Wegcode, administratieve sancties en andere kosten ingevolge van onwettelijk of onveilig rijgedrag zijn de verantwoordelijkheid van en uitsluitend ten laste van de werknemer. Hij/zij moet deze binnen de vereiste termijn betalen.
Indien de bekeuring niet betaald wordt, verklaart de werknemer zich er mee akkoord dat de werkgever het recht heeft om de bekeuring en eventuele administratieve kosten die zij desgevallend voor rekening van de werknemer betaalde, terug te vorderen op het loon van de werknemer als voorschot op het loon, overeenkomst artikel 23 van de loonbeschermingswet.
5.3. GEBRUIK MET ZORG EN ALS EEN VOORZICHTIG EN REDELIJK PERSOON
De ter beschikking gestelde leasefiets blijft eigendom van de fietsleasepartner o2o gedurende de hele contractduur en zolang de fiets niet is overgekocht. De leasefiets staat ter beschikking van de werknemer, in opdracht van de werkgever, gedurende de leasetermijn (nl. 36 maanden).
De werknemer verbindt zich ertoe om de leasefiets met zorg en als een voorzichtig en redelijk persoon te gebruiken en te onderhouden. Dit houdt onder meer in dat:
Bij beschadiging of ongeval is de werknemer aansprakelijk voor alle daaruit voortvloeiende eigen schade of schade aan derden. De werkgever raadt de werknemer aan hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
Bij zware inbreuken op de policy of de verkeersregels kunnen de fietsleasepartner en/of de werkgever discretionair beslissen om de terbeschikkingstelling van de leasefiets te schorsen of te beëindigen. In voorkomend geval zal de werknemer de contractuele verbrekingsvergoeding moeten betalen overeenkomstig artikel 7.2. van deze fietspolicy.
De keuze van de leasetermijn wordt vastgelegd in de schriftelijke bijlage bij de arbeidsovereenkomst of via de akkoordverklaring voor statutairen en bedraagt doorgaans 36 maanden. Hiervan kan enkel in uitzonderlijke omstandigheden, overeenkomstig deze fietspolicy, worden afgeweken. Deze duur gaat in vanaf de dag van de levering van de leasefiets.
Het tijdstip en de locatie van de levering van de leasefiets wordt afgesproken tussen de fietshandelaar en de medewerker. In geen geval kan de fiets geleverd worden op een locatie van de werkgever. Haalt de medewerker de leasefiets niet af op de overeengekomen datum, dan wordt de overeengekomen datum toch als aanvangsdatum van het leasecontract beschouwd en wordt de lease en de terbeschikkingstelling gestart.
Bij de inontvangstneming van de leasefiets controleert de medewerker of alle accessoires die op de bestelbon vermeld staan, op de fiets aanwezig zijn. Als dit niet het geval is, mag de medewerker de fiets niet in ontvangst nemen en meldt deze dit onmiddellijk aan de leasepartner en aan de werkgever. Vanaf de leveringsdatum draagt de medewerker alle risico’s met de betrekking tot het bezit, het gebruik en de bewaring van de leasefiets tot op het ogenblik van de teruggave van de leasefiets.
7.1. EINDE OVEREENKOMST DOOR AFLOOP LEASETERMIJN
Normaliter neemt de fietsleasepartner bij het einde van de leasetermijn de fiets inclusief de gekozen opties en accessoires terug. De fietsleasepartner contracteert de werknemer voor de organisatie van het inleveren van de artikelen. De werknemer waakt erover dat de leasefiets zich in goede staat bevindt, overeenkomstig het hierna vermelde artikel 7.3.
Ingeval de werknemer de fiets incl. de gekozen opties en accessoires wenst over te nemen, kan dit onder volgende voorwaarden:
Meer informatie omtrent de voorwaarden en werking hieromtrent, zijn te vinden online via myo2o Biker.
7.2 VROEGTIJDIG EINDE LEASETERMIJN
De leasetermijn kan steeds vroegtijdig stopgezet worden. Hierbij heeft de werknemer de keuze tussen de fiets over te kopen dan wel in te leveren bij de fietsleasepartner. De voorwaarden in welk geval dit meerkosten voor de werknemer met zich meebrengt, kunnen terug gevonden worden in het hoofdstuk budget creatie (artikel 3).
Let op: de bepalingen met betrekking tot een vroegtijdig einde van de leasetermijn zijn reeds van toepassing vanaf de definitieve bestelling van de leasefiets, dus desgevallend voorafgaand aan de levering ervan.
De keuze van de werknemer om de fiets over te kopen dan wel terug te geven, dienst vast te liggen voor de laatste loonverwerking voor de betrokken werknemer.
A. Overnameprijs
De overnameprijs is samengesteld als som van:
1 Met uitzondering van overlijden van de medewerker en overmacht erkend door het CBS/VB
B. Verbrekingsvergoeding
De verbrekingsvergoeding die betaald wordt bij teruggave van de leasefiets wordt als volgt bepaald:
2 Met uitzondering van overlijden van de medewerker en overmacht erkend door het CBS/VB.
7.3. STAAT VAN DE FIETS BIJ TERUGNAME DOOR DE FIETSLEASEPARTNER BIJ HET BEËNDIGEN VAN DE TERBESCHIKKINGSTELLING
De leasefiets, incl. slot en sleutels, opties en accessoires, dient op het afgesproken tijdstip op de afgesproken locatie aanwezig te zijn, in volgende staat:
Ingeval de fiets op het ogenblik van teruggave niet voldoet aan bovenvermelde afspraken, zullen de hieraan gerelateerde kosten ten laste van de werknemer zijn, met een maximum van de residuele waarde.
Meer informatie over einde van de leasetermijn, de vereisten in geval van teruggave en de voorwaarden indien de vereisten niet voldaan zijn, zijn online te vinden via myo2o Biker.
Bij de lease van een fiets zijn volgende diensten standaard geactiveerd:
Onderstaande diensten kunnen geactiveerd worden door de werknemer bij de plaatsing van de bestelling:
Meer informatie omtrent deze diensten, de algemene voorwaarden en eventuele verwijzingen aan de diensten kunnen steeds terug gevonden worden op myo2o Biker (www.o2o.be/bike-services/conditions).
Ingeval de werknemer tijdens het lopend leasecontract een nieuwe leasefiets bestelt, mag de werknemer de nieuwe leasefiets ten vroegste op de dag van het einde van het lopende leasecontract in ontvangst nemen. De werknemer meldt deze vroegst mogelijke datum van ontvangst aan de fietshandelaar bij het opvragen van een offerte.
Indien de werknemer de nieuwe leasefiets nog tijdens het lopende leasecontract in ontvangst neemt, wordt het lopende contract vroegtijdig beëindigd met als einddatum de datum van ontvangst van de nieuwe leasefiets. Voorwaarden van vroegtijdig einde contract zijn dan van toepassing overeenkomstig artikel 7.2. Vroegtijdig einde leasetermijn.
Indien één of meerdere bepalingen van deze fietspolicy ongeldig of niet toepasbaar zouden zijn, heeft dit niet de ongeldigheid of niet-toepasbaarheid van de gehele fietspolicy tot gevolg. In voorkomend geval zal te goeder trouw onderhandeld worden om de getroffen bepalingen te vervangen door andere, die de inhoud ervan zo veel mogelijk benaderen en zo goed mogelijk aansluiten bij de inhoud en doelstellingen van deze fietspolicy.
De werknemer verbindt zich ertoe alle bepalingen van deze fietspolicy stipt na te leven. Ingeval van enige schade voor de werkgever als gevolg van het niet-naleven van de bepalingen van onderhavig policy, wordt dit beschouwd als een zware fout in de zin van artikel 18 van Arbeidsovereenkomstenwet, waarvoor de werknemer aansprakelijk is.
De fietsleasing, en de voorliggende fietspolicy dat de praktische modaliteit hiervan bevat, treden in werking op 1 januari 2024. De werkgever behoudt zich het recht voor de fietsleasing – in het kader waarvan de werknemer een leasefiets kan verwerven – eenzijdig stop te zetten. In voorkomend geval zal de werknemer die over een leasefiets beschikt, deze kunnen behouden tot het einde van de voorziene leasetermijn. Na afloop zal evenwel geen nieuwe leasefiets meer kunnen worden verworven.
Artikel 2: Het reglement zal worden overhandigd aan alle personeelsleden van het gemeentebestuur met uitzondering van het onderwijspersoneel en als bijlage toegevoegd worden aan het arbeidsreglement.
Artikel 3: Het reglement gaat in vanaf 1 november 2023.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Goedkeuring te verlenen aan de agenda voor de buitengewone algemene vergadering - statutenwijziging van 10 oktober 2023.
Artikel 2: Schepen Luk De Mey wordt aangeduid met een positief mandaat om de gemeente Hamme te vertegenwoordigen op de buitengewone algemene vergadering van 10 oktober 2023.
Artikel 3: Een afschrift van dit raadsbesluit zal bezorgd worden aan IGS Westlede en aan de vertegenwoordiger.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: De tijdige ontvangst te bevestigen van de oproeping voor de buitengewone algemene vergadering van Zefier op 19 december 2023 met bijhorende agenda en stukken.
Artikel 2: Kennis te nemen van de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Zefier op 19 december 2023 en van de bijhorende stukken. De in deze stukken opgenomen motivering wordt bijgetreden.
Artikel 3: De statutenwijziging van Zefier zoals zij werd voorgelegd integraal goed te keuren.
Artikel 4: De heer Philippe Rossie, secretaris van Zefier, iedere advocaat of medewerker van het advocatenkantoor Stibbe (met zetel te Loksumstraat 25, 1000 Brussel) en iedere medewerker van het notariskantoor Berquin (met zetel te Lloyd Georgelaan 11, 1000 Brussel), alleen handelend en met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, als afgevaardigde aan te duiden op de buitengewone algemene vergadering van Zefier, waarbij de afgevaardigde handelt volgens de steminstructies van de gemeenteraad.
Artikel 5: Opdracht te geven aan de afgevaardigde om op de buitengewone algemene vergadering van Zefier alle punten van de agenda goed te keuren. Eveneens opdracht te geven aan de afgevaardigde alle overige handelingen en/of transacties te stellen die nodig zijn of nuttig kunnen zijn in het kader van de voorgenomen buitengewone algemene vergadering.
REGELGEVING:
Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, in het bijzonder:
Artikel 41, §2, 4° met betrekking tot beslissingen inzake de vertegenwoordiging van de gemeente in agentschappen, instellingen, verenigingen en ondernemingen.
Wet van 23 maart 2019 tot invoering van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen en houdende diverse bepalingen.
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: De gewijzigde statuten van Toerisme Scheldeland vzw, zoals toegevoegd in bijlage, worden goedgekeurd.
Artikel 2: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de algemeen coördinator en voorzitter van Toerisme Scheldeland vzw, p/a Noordlaan 21, 9200 Dendermonde.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Neemt akte van het rapport 'Voortgangsrapportering Q2 2023'.
Artikel 2: Afschrift van het rapport wordt ter beschikking gesteld aan de algemeen directeur.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Enige artikel: De gemeenteraad keurt het toewijzingsreglement voor het werkingsgebied van woonmaatschappij de Thuisbouwer (‘Denderregio Noord’: Hamme en Zele), met inbegrip van de specifieke bepalingen omtrent de ‘langdurige woonbinding’ en ‘specifieke doelgroepen’ met bijhorend doelgroepenplan, goed, zoals geviseerd in bijlage. De gemeenteraad verzoekt de Thuisbouwer het nieuwe toewijzingsreglement zo snel mogelijk te implementeren, rekening houdende met de regelgeving en procedures ter zake en de sectorspecifieke software.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Opheffing.
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende gebiedsdekkende maatregelen ten westen van de N41, behalve voor de deelgemeente Sint-Anna, waar enkel de omschrijving van de bebouwde kom en de zone 30 wordt opgeheven, worden opgeheven.
Artikel 2: Bebouwde kommen.
Artikel 2.1: Bebouwde kom Hamme (west).
Het begin van de bebouwde kom Hamme (west) wordt afgebakend in:
Het begin van de bebouwde kom wordt telkens gesignaleerd door de verkeersborden F1a met opschrift 'Hamme'.
Het einde van de bebouwde kom wordt telkens gesignaleerd door de verkeersborden F3a met opschrift 'Hamme'.
Artikel 2.2: Bebouwde kom Zogge.
Het begin van de bebouwde kom Zogge wordt afgebakend in:
Het begin van de bebouwde kom wordt telkens gesignaleerd door de verkeersborden F1a met opschrift 'Zogge/Hamme'.
Het einde van de bebouwde kom wordt telkens gesignaleerd door de verkeersborden F3a met opschrift 'Zogge/Hamme'.
Artikel 2.3: Bebouwde kom Sint-Anna.
Het begin van de bebouwde kom Sint-Anna wordt afgebakend in:
Artikel 3: Voetgangerszones.
Artikel 3.1: Voetgangerszone Kerkstraat.
Er geldt voetgangerszone in Kerkstraat, tussen Marktplein en HNR 26. Het laden en lossen is toegestaan van maandag tot vrijdag van 6u tot 11u en van 18u tot 22u. Fietsers zijn eveneens toegestaan.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 4: Woonerven en erven.
Artikel 4.1: (Woon)erf Aartstraat.
Er geldt (woon)erf in Aartstraat in de wijk tussen HNR 7 en HNR 39.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.2: (Woon)erf Vermaakstraat.
Er geldt (woon)erf in Vermaakstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.3: (Woon)erf Kleinhulst.
Er geldt (woon)erf in Kleinhulst, voor de wijk tussen HNR 19 en HNR 29A.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.4: (Woon)erf Kapellestraat.
Er geldt (woon)erf in Kapellestraat, voor de wijk tussen HNR 42 en HNR 44.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.5: (Woon)erf 2de Jagers te Paardstraat/Prosper De Visscherstraat.
Er geldt (woon)erf in 2e Jagers te Paardstraat en Prosper de Visscherstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.6: (Woon)erf Burgemeester Louis Baertstraat.
Er geldt (woon)erf in Burgemeester Louis Baertstraat, uitsluitend voor het gedeelte dat voor het autoverkeer toegankelijk is vanaf Museumstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.7: (Woon)erf Baantje.
Er geldt (woon)erf in Baantje, na het kruispunt met Museumstraat (doodlopend gedeelte).
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.8: (Woon)erf Brugstraat.
Er geldt (woon)erf in Brugstraat, tussen Aartstraat en HNR 35.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.9: (Woon)erf Kaaldries.
Er geldt (woon)erf in Kaaldries, tussen HNR 9G en 15.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.10: (Woon)erf Geemhof.
Er geldt (woon)erf in Geemhof.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.11: (Woon)erf Toekomststraat-Korte Geemstraat.
Er geldt (woon)erf in Toekomststraat en Korte Geemstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.12: (Woon)erf Brouwerij Van den Berghestraat.
Er geldt (woon)erf in Brouwerij Van den Berghestraat.
Het begin van het (woon)erf wordt aangeduid met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt aangeduid met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.13: (Woon)erf Posthoornstraat.
Er geldt (woon)erf in Posthoornstraat, tussen Posthoornplein en Slangstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.14: (Woon)erf Kerkhofstraat.
Er geldt (woon)erf in Kerkhofstraat tussen HNR 91 en HNR 113.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.15: (Woon)erf Herdershof.
Er geldt (woon)erf in Herdershof.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.16: (Woon)erf Ronkaardhof.
Er geldt (woon)erf in Ronkaardhof.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.17: (Woon)erf Vijverstraat.
Er geldt (woon)erf in Vijverstraat.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 4.18: (Woon)erf Schollaerthof.
Er geldt (woon)erf in Schollaerthof.
Het begin van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12a.
Het einde van het (woon)erf wordt gesignaleerd met het verkeersbord F12b.
Artikel 5: Zones met een snelheidsbeperking van 30 km per uur.
Artikel 5.1: Zone 30 centrum.
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur 'centrum' wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.2: Zone 30 Kaaiplein.
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur 'Kaaiplein' wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.3: Zone 30 Hof ter Donck.
Er geldt zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur in Hof ter Donck.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.4: Zone 30 Pieter Vermeirelaan.
Er geldt zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur in Pieter Vermeirelaan.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.5: Zone 30 Zogge.
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur 'Zogge' wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.6: Zone 30 Sint-Anna.
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur 'Sint-Anna' wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.7: Zone 30 Leeuwerikenlaan/Vlierkouter.
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur 'Leeuwerikenlaan/Vlierkouter' wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.8: Zone 30 Akkerstraat.
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur 'Akkerstraat' wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.9: Zone 30 Jules Vincartpark.
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur 'Jules Vincartpark' wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.10: Zone 30 Juliaan Anthoonlaan
Er geldt zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur in Juliaan Anthoonlaan.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 5.11: Zone 30 Kardinaal Jozef Cardijnlaan.
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30km per uur 'Kardinaal Jozef Cardijnlaan' wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4a.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F4b.
Artikel 6: Fietszones.
Artikel 6.1: Fietszone De Ring.
Het begin van een fietszone wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F111.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden F113.
Artikel 7: Zones met een snelheidsbeperking van 50 km per uur.
Artikel 7.1: Zone 50 Hamme/Zogge.
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 50km per uur wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden C43 met zonale draagwijdte, met opschrift '50'.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden C43 met zonale draagwijdte, einde zone, met opschrift '50'.
Artikel 7.2: Zone 50 Hooigat.
Het begin van een zone met een snelheidsbeperking van 50km per uur wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden C43 met zonale draagwijdte, met opschrift '50'.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden C43 met zonale draagwijdte, einde zone, met opschrift '50'.
Artikel 8: Zones met parkeerverbod.
Artikel 8.1: Zone met parkeerverbod Marktplein.
Het begin van een zone met parkeerverbod wordt afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte, einde zone.
Artikel 8.2: Zone met parkeerverbod Veldstraat.
Het begin van een zone met parkeerverbod is afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte, einde zone.
Artikel 8.3: Zone met parkeerverbod Koning Albertplein.
Er geldt zonaal parkeerverbod op het gedeelte plein in Koning Albertplein, op zondag van 5u tot 13u. Dit verbod geldt niet voor standhouders.
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte met opschrift 'op zondag van 5u tot 13u uitgezonderd standhouders'.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd met de verkeersborden E1 met zonale draagwijdte, einde zone met opschrift 'op zondag van 5u tot 13u uitgezonderd standhouders'.
Artikel 9:Zones parkeren toegelaten voor voertuigen met een maximale toegelaten massa van 3,5t.
Artikel 9.1: Zone parkeren toegelaten voor voertuigen met een maximale toegelaten massa van 3,5t 'centrum'.
Het begin van een zone parkeren toegelaten voor voertuigen met een maximale toegelaten massa van 3.5t is afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd door de verkeersborden E9a met zonale draagwijdte, met opschrift '3.5t max'.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd door de verkeersborden E9a met zonale draagwijdte, einde zone, met opschrift '3.5t max'.
Artikel 10: Zone met beperkte parkeertijd.
Artikel 10.1: Zone met beperkte parkeertijd centrum.
Het begin van een zone met beperkte parkeertijd, uitsluitend voor motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen 'centrum' is afgebakend in:
De toegangen tot de zone worden gesignaleerd door de verkeersborden E9b met zonale draagwijdte, met het symbool van de parkeerschijf.
De uitgangen van de zone worden gesignaleerd door de verkeersborden E9b met zonale draagwijdte, einde zone, met het symbool van de parkeerschijf.
Artikel 10.2: Zone met beperkte parkeertijd noord;
Het begin van een zone met beperkte parkeertijd, uitsluitend voor motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen 'noord' is afgebakend in:
Artikel 11: Goedkeuring Vlaamse minister bevoegd voor het mobiliteitsbeleid.
Dit besluit en haar bijlagen worden ter goedkeuring overgemaakt aan de Vlaamse minister, bevoegd voor het mobiliteitsbeleid via het loket lokale besturen.
Artikel 12: Inwerkingtreding.
Dit reglement treedt in werking na kennisgeving via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid. De parkeerkaarten zorgverstrekkers en de parkeerkaarten bewoners, zoals vastgelegd in de gemeenteraadsbesluiten van 26/01/2022 betreffende het retributiereglement op het betalend parkeren en betreffende het retributiereglement voor het parkeren in blauwe zones voor tijdsgelimiteerd parkeren, dienen op datum van inwerkingstreding van dit reglement ter beschikking te zijn bij het parkeerbedrijf-concessiehouder.
Artikel 13: Kennisgeving aan de Vlaamse Overheid.
Dit besluit en haar bijlagen worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 14: Kennisgeving.
Afschrift van dit besluit wordt ter kennisgeving overgemaakt aan volgende instanties:
Artikel 15: Opname in de verkeersbordendatabank.
De in dit besluit omschreven maatregelen moeten zodra als mogelijk door de bevoegde dienst worden gepubliceerd in de verkeersbordendatabank.
Artikel 16: De ermee gerelateerde grafische plannen worden vastgelegd conform voorliggend reglement.
Bijlagen:
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Opheffing.
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende Marktplein, behoudens deze met gebiedsdekkend karakter, worden opgeheven.
Artikel 2: Verbodsbepalingen.
Artikel 2.1: Verboden richting.
Er geldt verboden richting voor alle bestuurders:
Deze regel geldt niet voor fietsers en bestuurders van bromfietsen klasse A en speed pedelecs.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
- na het kruispunt met Rijbekestraat;
- na het kruispunt met Peperstraat;
- na het kruispunt met Peperstraat.
- na het kruispunt met Marktplein (dekenij);
- na het kruispunt met Marktplein (gemeentehuis);
- na het kruispunt met Mandemakerstraat.
Artikel 2.2: Verboden toegang, in beide richtingen, voor elke bestuurder.
Er geldt verboden toegang, in beide richtingen, voor elke bestuurder op het evenementenplein. Deze regel geldt niet voor fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen klasse A en speed pedelecs. Deze regel geldt evenmin voor bestuurders van voertuigen die laden en lossen, van maandag tot vrijdag, van 6u tot 11u en van 18u tot 22u.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
- in Marktplein, aan de toegangen tot het evenementenplein;
- na het kruispunt met Meulenbroekstraat (trage weg);
- na de aansluiting met Jagerstraat.
Artikel 2.3: Massabeperking.
Er geldt verboden toegang voor bestuurders van voertuigen waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan 3.5t, na het kruispunt met de rotonde. Deze regel geldt niet voor bestuurders van deze voertuigen die moeten laden en lossen.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 3: Bepalingen betreffende het stilstaan en parkeren.
Artikel 3.1: Parkeren uitsluitend voor motorfietsen, personenauto's, auto's voor dubbel gebruik en minibussen.
Er geldt parkeren uitsluitend voor motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen, langs de kerk tussen Marktplein en Peperstraat, betalend, volgens grafisch plan.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden E9b aangevuld met het onderbord type VIIc met opschrift 'betalend' en desgevallend aangevuld door de onderborden Xa volgens grafisch plan.
Artikel 3.2: Parkeren uitsluitend voor motorfietsen, personenauto's, auto's voor dubbel gebruik en minibussen, marktregime.
Er geldt parkeren uitsluitend voor motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen, uitgezonderd op zaterdag van 3u tot 14u, betalend parkeren:
Deze regel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden E9b aangevuld met het onderbord type V/VIIc met opschrift 'uitgezonderd zaterdag van 3u tot 14u/betalend', en desgevallend aangevuld door de onderborden Xa of Xc volgens grafisch plan.
Ter hoogte van de zij-ingang kerk, linkerzijgevel en plantvak met boom links van pastorie begint een zone met beperkte parkeertijd uitsluitend voor motorfietsen, personenauto's, auto's voor dubbel gebruik en minibussen. De toegang tot de zone wordt gesignaleerd door de verkeersborden E9b, met zonale draagwijdte, met het symbool van de parkeerschijf.
Artikel 3.3: Parkeren uitsluitend voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap.
Er geldt parkeren uitsluitend voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap op twee plaatsen langs de kerk tussen Marktplein (gemeentehuis) en Peperstraat.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 3.4: Parkeren uitsluitend voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap, marktregime.
Er geldt parkeren uitsluitend voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap, uitgezonderd op zaterdag van 3u tot 14u.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 3.5: Parkeren voorbehouden voor elektrische of hybride elektrische voertuigen.
Er geldt parkeren voorbehouden voor elektrische of hybride elektrische motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen langs de kerk ter hoogte van Mandemakerstraat.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door het verkeersbord E9a met het onderbord type VIId met het symbool van de stekker en de personenauto.
Artikel 3.6: Parkeren voorbehouden voor elektrische of hybride elektrische voertuigen, die bestemd zijn voor autodelen.
Er geldt parkeren voorbehouden voor elektrische of hybride elektrische motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen die ingeschakeld zijn in het systeem van autodelen, langs de kerk, ter hoogte van Mandemakerstraat.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door het verkeersbord E9a waarop het symbool van de stekker en de personenauto is aangebracht, aangevuld met het onderbord type VIId met opschrift 'autodelen'.
Artikel 3.7: Parkeren voorbehouden voor ceremoniewagens, blauwe zoneregeling.
Er geldt parkeren voorbehouden voor ceremoniewagens in een blauwe zoneregeling voor de kerk.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door het verkeersbord E9a waarop het symbool van de parkeerschijf is aangebracht, aangevuld met het onderbord type VIId met opschrift 'ceremoniewagens' en aangevuld met het onderbord type Xc met opschrift '12m'.
Artikel 3.8: Afbakening van parkeerstroken.
Parkeervakken zijn aangebracht voor de bibliotheek en voor HNRS 28 tot 31.
In de aldus gevormde vakken bakenen witte wegmarkeringen de plaatsen af waar de voertuigen moeten staan.
Artikel 4: Oversteekplaatsen.
Oversteekplaatsen voor voetgangers zijn aangebracht:
Artikel 5: Bijzondere regeling, wekelijkse openbare markt.
Er geldt verboden toegang, in beide richtingen, voor elke bestuurder op Marktplein tussen de rotonde, HNR 16, plantvak met boom achteraan linkerzijgevel kerk, en het kruispunt met Rijbekestraat, elke zaterdag tussen 3u en 14u.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden C3, geplaatst op een hek van bijlage 4 van het MB 09.05.1999 betreffende het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen:
Artikel 6: Inwerkingtreding.
Dit reglement treedt in werking na kennisgeving via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 7: Kennisgeving aan de Vlaamse Overheid.
Dit besluit en haar bijlagen worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 8: Kennisgeving.
Afschrift van dit besluit wordt ter kennisgeving overgemaakt aan volgende instanties:
Artikel 9: Opname in de verkeersbordendatabank.
De in dit besluit omschreven maatregelen moeten zodra als mogelijk door de bevoegde dienst worden gepubliceerd in de verkeersbordendatabank.
Artikel 10: De ermee gerelateerde grafische plannen worden vastgelegd conform voorliggend reglement.
Bijlagen:
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Opheffing.
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende de rotonde Marktplein–Meulenbroekstraat–Roodkruisstraat, behoudens deze met gebiedsdekkend karakter, worden opgeheven.
Artikel 2: Voorrangsregeling.
De bestuurders die rijden op de rotonde hebben voorrang op de bestuurders die rijden in de openbare wegen die erop uitkomen.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
- Meulenbroekstraat;
- Roodkruisstraat;
- Marktplein.
De plaats waar de bestuurders zo nodig moeten stoppen om voorrang te verlenen is aangeduid door middel van een dwarsstreep gevormd door witte driehoeken.
Artikel 3: Gebodsbepalingen.
Er geldt verplicht rondgaand verkeer.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Artikel 4: Inwerkingtreding.
Dit reglement treedt in werking na kennisgeving via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 5: Kennisgeving aan de Vlaamse Overheid.
Dit besluit en haar bijlagen worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt via het digitaal loket lokale besturen van de Vlaamse Overheid.
Artikel 6: Kennisgeving.
Afschrift van dit besluit wordt ter kennisgeving overgemaakt aan volgende instanties:
Artikel 7: Opname in de verkeersbordendatabank.
De in dit besluit omschreven maatregelen moeten zodra als mogelijk door de bevoegde dienst worden gepubliceerd in de verkeersbordendatabank.
Bijlage: 92200727_Rotonde_MarktpleinMeulenbroekstraatRoodkruisstraat_OT_V01
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Beslist het reglement zoals hieronder beschreven goed te keuren.
Artikel 2: Het raadsbesluit van 27 oktober 2021: 'Intergemeentelijke samenwerking - Bibliotheekreglement Dijk92 - aanpassing - goedkeuring - besluit' wordt opgeheven.
REGLEMENT DIJK92
De algemene bepalingen van dit reglement zijn van toepassing op alle bibliotheken, hun filialen/uitleenposten en dienstverlening buiten de muren van de bibliotheek (boekendienst aan huis) binnen dit samenwerkingsverband. De algemene bepalingen worden aangevuld met bepalingen die voor iedere bibliotheek specifiek zijn.
Lid worden van de bibliotheek is gratis en gebeurt met een geldige identiteitskaart of een geldig persoons- en Belgisch adresbewijs. Kinderen kunnen zich enkel inschrijven wanneer ze vergezeld zijn door een ouder of voogd met een geldige identiteitskaart of een geldig persoons- en Belgisch adresbewijs.
Wanneer minderjarigen ouder dan 12 jaar zich zonder ouder of voogd inschrijven, ontvangt de ouder of voogd een bevestiging van deze inschrijving.
Indien je niet over een elektronische identiteitskaart beschikt, ontvang je bij de inschrijving een lidkaart. Vervanging van de lidkaart (door verlies of beschadiging) kost 2,50 euro. Ook een UiTPAS kan je gebruiken als lidkaart.
Je mag jouw elektronische identiteitskaart of lidkaart niet door iemand anders laten gebruiken.
Jouw persoonsgegevens worden bijgehouden door de bibliotheek (via Cultuurconnect) en enkel gebruikt voor een goede werking van deze bibliotheek. De bibliotheek doet er alles aan om jouw privacy te waarborgen. Meer info op https://bibliotheek.be/privacyverklaring-bibliotheeksysteem.
De bibliotheek houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening EU 2016/679).
Indien jouw persoonsgegevens wijzigen, is het belangrijk dit onmiddellijk te melden aan de bibliotheek.
Als je lid bent van de Dijk92-bibliotheek, kan je gebruik maken van alle bibliotheekdiensten, waaronder het lenen van materialen, internet … en de e-diensten van de bib.
Je bent persoonlijk verantwoordelijk voor jouw geleende materialen. Bij minderjarige gebruikers is de ouder of voogd verantwoordelijk.
Voor je materialen leent, dien je ze na te kijken op beschadiging en volledigheid. Bij een probleem verwittig je de bibliotheekmedewerker, om te vermijden dat je zelf aansprakelijk wordt gesteld. Zonder voorafgaande opmerkingen word je geacht de materialen in goede staat te hebben ontvangen.
Voor beschadiging of verwijdering van de barcode wordt 2,50 euro aangerekend. Bij verlies of beschadiging van materialen betaal je kosten volgens de specifieke bepalingen van de Dijk92-bibliotheek waar je het materiaal leende.
De Dijk92-bibliotheek is niet aansprakelijk voor defecten of beschadigingen aan apparatuur, veroorzaakt door het afspelen van geleende materialen.
De Dijk92-bibliotheek is een plek voor ontmoeting en beleving. Je verstoort de sfeer in de Dijk92-bibliotheek niet en gedraagt je respectvol tegenover de andere bezoekers, het personeel, de aanwezige materialen en het meubilair.
Je kan materialen van de Dijk92-bibliotheek ter plaatse inkijken of ze lenen.
De leentermijn is 4 weken.
De leentermijn kan maximaal tweemaal met 3 weken verlengd worden tot een maximum van 10 weken. Verlengen is mogelijk:
Wanneer een materiaal door iemand anders is gereserveerd, kan je de leentermijn niet verlengen. Voor bijzondere en/of tijdelijke collecties en tijdens vakantieperiodes kunnen er afwijkende leentermijnen of -leenvoorwaarden gelden.
Je kan maximaal 20 materialen lenen. Er staat geen maximum op het aantal per soort. Voor sommige collecties (e-boeken, spelotheek, themacollecties,...) en voor bepaalde klantencategorieën kunnen er afwijkingen gelden.
Voor het lenen van materialen wordt geen leengeld aangerekend.
Je kan materialen reserveren. Hiervoor betaal je een reservatiekost van 1,00 euro per gereserveerd materiaal. Van zodra de gereserveerde materialen beschikbaar zijn, ontvang je een brief of mail. Je hebt dan 14 dagen tijd om jouw gereserveerde materialen af te halen. De termijn gaat in op de dag van het versturen van de brief of mail. Je betaalt ook de reservatiekost als je het materiaal niet afhaalt.
Je kan via interbibliothecair leenverkeer (IBL) materialen aanvragen bij andere bibliotheken (niet behorend tot Dijk92). Je betaalt per geslaagde aanvraag 3,00 euro (aanvraag bij een openbare bibliotheek in België) of 8,00 euro (aanvraag bij een wetenschappelijke bibliotheek). Voor een aanvraag bij een buitenlandse bibliotheek, zijn alle kosten voor jou. Aanvragen van gesproken boeken en boeken in brailleschrift zijn gratis. Scans via IBL aanvragen, is gratis. Voor kopieën via IBL wordt 3,00 euro aangerekend.
De leentermijn voor materialen van een andere bibliotheek is maximaal
4 weken. Deze materialen kunnen niet verlengd worden.
Je kan aan de zelfuitleenbalie een ticket printen met vermelding van de leentermijn. Indien je een mailadres hebt opgegeven, ontvang je een herinneringsmail voordat jouw leentermijn afloopt. Deze mail is een extra dienstverlening.
Het niet ontvangen van mails of brieven in verband met het verstrijken van de leentermijn en de daaraan gekoppelde boetes kan je niet inroepen om de boete niet te betalen. Je blijft verantwoordelijk voor het bewaken en respecteren van de leentermijn.
Je betaalt per uitleendag dat de leentermijn overschreden is en per materiaal 0,20 euro boete. De boete is geplafonneerd op 5,00 euro per materiaal plus administratiekosten.
Voor het innen van boetes geldt volgende procedure:
|
hoe |
wanneer |
boete |
administratiekosten |
extra kosten |
|
1ste herinnering |
mail of brief |
na 1 week te laat |
€0,20/titel/dag |
geen |
geen* |
|
2de herinnering |
brief |
2 weken na |
€0,20/titel/dag |
geen |
geen* |
|
3de herinnering |
brief |
2 weken na |
€0,20/titel/dag |
+ € 7 |
|
geen* |
4de herinnering |
brief met factuur |
8 weken na |
€0,20/titel/dag |
+ € 7 |
+ € 10 |
+ kostprijs/ |
*indien alle materialen teruggebracht zijn
**alle materialen moeten vergoed worden, terugbrengen kan niet meer.
Je lidmaatschap wordt automatisch geblokkeerd wanneer:
In de bibliotheek kan je gratis inloggen op het lokale wifi-netwerk.
Het gebruik van een internet-pc is gratis. Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen alleen gebruik maken van een internet-pc in het gezelschap van een meerderjarige.
Het gebruik van internet is niet toegelaten voor:
het vernietigen of beschadigen van hardware, software of gegevens van de bibliotheek of van andere gebruikers.
Bibliotheek Hamme heeft 2 vestigingen:
|
HOOFDBIBLIOTHEEK HAMME Marktplein 19A – Hamme 052 47 92 20 bibliotheek@hamme.be |
UITLEENPOST MOERZEKE Vredestraat 3 - Moerzeke 052 47 42 57 bibliotheek@hamme.be |
maandag |
14.00 tot 20.00 |
gesloten |
dinsdag |
14.00 tot 20.00 |
gesloten |
woensdag |
14.00 tot 20.00 |
14.00 – 17.00 |
donderdag |
14.00 tot 20.00 |
18.00 – 20.00 |
vrijdag |
10.00 – 12.00 en 14.00 – 17.00 |
gesloten |
zaterdag |
09.30 – 12.30 |
09.30 – 12.30 |
zondag |
gesloten |
gesloten |
10 minuten voor sluitingstijd kan je alleen nog materialen binnenbrengen in de bib. Nieuwe items kiezen kan dan niet meer. Als je reeds in de bibliotheek was, kan je wel nog materialen uitlenen.
De bibliotheek is gesloten tijdens wettelijke feestdagen, eventuele brugdagen en gemeentelijke sluitingsdagen. Een extra sluiting kan zich voordoen door onverwachte omstandigheden of tijdens de zomervakantie. De sluitingsdagen worden ruim op voorhand aangekondigd via verschillende kanalen.
In de bib kan je printen vanaf de internetpc's. Kopieën en scans kan je vragen aan het personeel. Dit kan alleen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De tarieven voor prints en fotokopieën staan vermeld in het retributiereglement en zijn raadpleegbaar in de bib en online via hamme.bibliotheek.be/tarieven. Het nemen van scans is gratis.
Documenten mogen uitsluitend voor eigen gebruik gekopieerd worden. De volledige verantwoordelijkheid in verband met het gebruik van de
bibliotheekmaterialen en het respecteren van het autreursrecht berust bij de klant.
Kranten (en bijlagen) en het laatste nummer van tijdschriften worden niet uitgeleend. Je kan wel kopieën of scans nemen uit deze exemplaren.
Indien je niet in staat bent je te verplaatsen naar de bibliotheek, kan je een beroep doen op de bib aan huis. Een bibmedewerker brengt dan op geregelde tijdstippen de gewenste titels aan huis.
Voor klassen en leerkrachten zijn speciale uitleenvoorwaarden voorzien.
De bibliotheek verkoopt afgevoerde materialen tijdens een openbare verkoop. De eenheidsprijs (per boek,dvd,…) wordt vastgelegd door het college van burgemeester en schepenen op advies van de bibliotheek. De bib licht het publiek hierover tijdig in over deze ‘boeken’-verkoop.
In de online catalogus hamme.bibliotheek.be kan je titels opzoeken maar ook praktische info (tarieven, openingsuren, sluitingsdagen,…) en nieuws over de verschillende bibactiviteiten raadplegen. Online betalen kan via je Mijn bibliotheek-account evenals online verlengen, reserveren en lijstjes maken.
Door lid te worden, ga je akkoord met dit reglement. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot sancties zoals schorsing of het ontzeggen van de toegang tot de bibliotheek.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Beslist het retributiereglement 2023 zoals hieronder beschreven goed te keuren.
Artikel 2: Het gemeenteraadbesluit van 11 september 2019, Retributiereglement gemeentelijke openbare bibliotheek - besluit, wordt opgeheven.
2023 Retributiereglement bibliotheek Hamme
Tarieven Dijk92 bibliotheek (1) |
|
Lidgeld |
gratis |
Leengeld per materiaal |
gratis |
|
|
Administratiekosten 1e maning |
geen |
Administratiekosten 2e maning |
geen |
Administratiekosten 3e maning |
€ 7,00 |
Administratiekosten 4e maning met factuur voor niet ingeleverde materialen |
€ 10,00 |
Vervanging lidkaart bij verlies |
€ 2,50 |
Beschadiging/verlies barcode |
€ 2,50 |
Reserveren materialen bij Dijk92 bib |
€ 1,00 |
Aanvraag interbibliothecair leenverkeer |
|
Tarieven bibliotheek Hamme (1) |
|
Kopie of print |
|
Scan |
gratis |
Verloren/beschadigd materiaal |
aankoopprijs materiaal (2) |
Beschadiging dvd/game-doos |
|
Verlies dvd/game-boekje/bijlage bij boek |
€ 1,00 |
Beschadiging/verlies veiligheidszegel e-reader |
€ 1,00 |
Beschadiging/verlies hoes e-reader |
€ 5,00 |
Verkoop afgevoerde materialen |
€ 0,50/titel (2) |
(1) Deze tarieven werden goedgekeurd door de gemeenteraad d.d. 13/9/2023. Ze zijn online raadpleegbaar via hamme.bibliotheek.be/tarieven en kunnen opgevraagd worden in de bib.
(2) Naar gelang de huidige waarde van het materiaal en de aard van de beschadiging kan de bibliothecaris dit bedrag aanpassen.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
Kleuteronderwijs (3 tot 6 jarigen):
(halve dagen voor kinderen die nog geen 3 jaar geworden zijn voor aanvang van het kamp)
Kleuteronderwijs (3 tot 6 jarigen):
(volledige dagen – hervorming kleutersportkamp)
BESLUIT:
Artikel 1: Ten behoeve van de gemeente Hamme wordt er een retributie geheven op het gebruik van de gemeentelijke sportinfrastructuur.
Artikel 2: Het bedrag van de retributie wordt vastgesteld als volgt:
|
|
EURO/UUR |
|
1 terrein |
3,00/uur |
|
1 tafel |
2,50/uur |
|
1/3 zaal |
6/uur |
|
1/2 zaal |
12/uur |
|
2/3 zaal |
14/uur |
|
3/3 zaal |
18/uur |
|
EURO/UUR |
|
6,00/uur |
|
1150 euro/jaar |
|
1150 euro/jaar |
|
1440 euro/jaar |
|
115 euro/jaar |
|
Gratis |
|
2,50 euro |
|
3,50 euro |
|
1,20 euro |
|
1,70 euro |
|
2,50 euro |
|
1,00 euro |
|
1,50 euro |
|
10,00 euro |
|
12,00 euro |
|
25,00 euro |
|
25 euro |
|
35 euro |
|
5,00 euro |
|
1,20 euro |
|
60,00 euro |
|
910,00 euro/jaar |
|
6,00 euro per uur |
|
10,00 euro per uur |
|
60,00 euro |
|
gelijk aan kostende prijs voor gemeentebestuur |
|
12,00 euro |
De prijzen van de consumpties in de cafetaria van het gemeentelijk zwembad worden als volgt vastgesteld:
|
2,00 euro |
|
2,00 euro |
|
3,50 euro |
|
2,00 euro |
|
1,50 euro |
|
1,80 euro |
|
2,20 euro |
|
3,50 euro |
|
2,00 euro |
Toegangsprijzen in EURO:
|
5 euro |
|
35 euro |
|
1 euro |
|
7,50 euro |
|
46,00 euro |
|
41,00 euro |
|
23,00 euro |
|
37,00 euro |
|
33,00 euro |
|
19,00 euro |
|
23,00 euro |
|
18,00 euro |
|
10,00 euro |
|
18,00 euro |
|
14,00 euro |
|
8,00 euro |
|
14,00 euro |
|
11,00 euro |
|
6,00 euro |
Kleuterkampen volledige dagen (voor kindjes die 3 jaar zijn bij aanvang van het kamp)
|
46,00 euro |
|
41,00 euro |
|
23,00 euro |
|
37,00 euro |
|
33,00 euro |
|
19,00 euro |
Een terugbetaling bij niet of gedeeltelijke deelname kan enkel met een doktersattest.
Kinderen die nog geen 3 jaar zijn geworden bij aanvang van het kamp of kinderen waarvan de ouders weten dat ze nog geen volledige dag aankunnen, hebben nog de mogelijkheid om in te schrijven voor een halve dag (voormiddag) zoals voorheen.
Inschrijving wielerkampen gemeentelijke sportdienst:
|
50 euro/week (100 euro met huurfiets) |
|
65 euro/week (115 euro met huurfiets) |
Een terugbetaling bij niet of gedeeltelijke deelname kan enkel met een doktersattest.
Prijzen per jaar:
|
345 euro/jaar |
|
1380 euro/jaar |
|
185 euro/jaar |
|
185 euro/jaar |
|
185 euro/jaar |
|
185 euro/jaar |
|
575 euro/jaar |
|
12 euro/uur |
Artikel 3: Bovenvermelde prijzen zijn inclusief BTW.
Artikel 4: Het gemeenteraadsbesluit van 24 mei 2023 inzake de retributie op het gebruik van de gemeentelijke sportinfrastructuur, wordt opgeheven en vervangen door dit besluit. Ingeval van hoogdringendheid kan het college van burgemeester en schepenen beslissen om prijzen/vrijstellingen/verminderingen vast te stellen of toe te staan. Deze beslissing dient nadien bekrachtigd te worden door de gemeenteraad.
Artikel 5: Afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de hogere overheid.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Affrane Soumia, Verheyen Marie-Jeanne en Wuyts Katrien worden aangesteld als gewestelijk vaststeller voor de gemeentelijke administratieve sancties voor de gemeente Hamme voor de vaststelling van overtredingen op de volgende bepalingen uit artikel 18 van de gemeentelijke politieverordening betreffende de inzameling en het beheer van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen:
Artikel 2: De vaststellers worden aangesteld voor een periode van 3 jaar.
Artikel 3: Er wordt een afschrift van dit besluit overgemaakt aan OVAM, team terreincontrole handhaving zwerfvuil, en aan de sanctionerende ambtenaren van de provincie Oost-Vlaanderen.
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: De samenwerkingsovereenkomst prioritaire werken tussen Aquafin en de gemeente Hamme voor de heraanleg van de Strijderslaan goed te keuren.
Artikel 2: Krediet voor de uitgaven is voorzien in het investeringsbudget op budgetcode 0200-00/2240000/BESTUUR/CBS/0/IP-050 (ACT-1310).
Artikel 3: De samenwerkingsovereenkomst in bijlage maakt deel uit van dit besluit.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Akkoord te gaan met het beëindigen van het erfpacht dat werd toegekend aan vzw 'OTC' (destijds SpoorTwee) voor de eigendom Hamme, 2° afd. Sie B nr. 491/V4
volgens de voorwaarden vervat in het ontwerp van de administratieve akte voor de beëindiging van het erfpacht.
Artikel 2: Een afschrift van dit besluit over te maken aan departement financiën en aan notaris Flies.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Voor de gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen zullen 12 lestijden ten laste van het werkingsbudget aangevraagd worden bij het Vlaams ministerie van onderwijs vanaf 1 september 2023 voor de duur van het schooljaar 2023-2024.
Artikel 2: Voor de gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen zullen 12 lestijden worden aangekocht met eigen middelen van de gemeente die zullen worden ingezet vanaf 1 september 2023 voor de duur van het schooljaar 2023-2024.
Artikel 3: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de schooldirectie van de gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen en aan de financiële dienst.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Beslist de samenwerkingsovereenkomst tussen lokaal bestuur Hamme en GBS De Dobbelsteen Moerzeke goed te keuren.
Artikel 2: Beslist de samenwerkingsovereenkomst tussen lokaal bestuur Hamme en GO! Mira Hamme goed te keuren.
Artikel 3: Beslist de samenwerkingsovereenkomst tussen lokaal bestuur Hamme en GO! Bunderbos Zele goed te keuren.
Artikel 3: Er zal een afschrift van deze beslissing bezorgd worden aan de directie van de gemeentelijke academie Hamme.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Het bestaande schoolreglement voor de gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen, goedgekeurd in de gemeenteraad van 14/09/2022, wordt opgeheven.
Artikel 2: Het bijgevoegde schoolreglement en de infobrochure van toepassing voor gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen wordt goedgekeurd.
Artikel 3: Het schoolreglement en de neutraliteitsverklaring worden bij elke inschrijving van een leerling en nadien bij elke wijziging ter beschikking gesteld (op papier of elektronische drager) aan de ouders, die ondertekenen voor akkoord.
Artikel 4: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de schooldirectie van de gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen.
REGELGEVING:
OVERWEGINGEN:
BESLUIT:
Artikel 1: Het bestaande schoolreglement voor de gemeentelijke kleuterschool Ondersteboven, goedgekeurd in de gemeenteraad van 14/09/2022, wordt opgeheven.
Artikel 2: Het bijgevoegde schoolreglement en de infobrochure van toepassing op de gemeentelijke kleuterschool Ondersteboven wordt goedgekeurd.
Artikel 3: Het schoolreglement en de neutraliteitsverklaring worden bij elke inschrijving van een leerling en nadien bij elke wijziging ter beschikking gesteld (op papier of via elektronische drager) aan de ouders, die ondertekenen voor akkoord.
Artikel 4: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de schooldirectie van de gemeentelijke kleuterschool Ondersteboven.
BESLUIT:
De gemeenteraad
In openbare zitting vergaderd,
Neemt akte van de vraag geagendeerd door raadslid Kurt De Graef, CD&V:
'Vanuit de gezamenlijke fractie wensen we onderstaand aanvullend punt te agenderen:
N.a.v. de commotie op het Tweebruggenplein graag een toelichting door onze burgemeester.'
Voor de toelichting ter zitting van burgemeester H. Vijt, tussenkomsten van raadsleden C. Vanhoyweghen en F. Van Erum en de verdere bespreking ter zitting: zie de audio-opname.
BESLUIT:
De gemeenteraad
In openbare zitting vergaderd,
Neemt akte van de vragen geagendeerd door raadslid Guy Bogaert-De Clercq, Open VLD:
'Probleem: knijtenplaag
Iedereen weet dat De Vlaamse Waterweg bezig is met werken langsheen de Schelde / Durme.
Werken die knijten aantrekken en voor overlast zorgen bij omwonenden in meerdere gemeenten en steden. Zo ook o.m. in Kastel. De overlast bezorgt bij de bewoners een serieuze impact op hun sociaal leven en heeft medische en psychische gevolgen
Vraag: Wat heeft het gemeentebestuur reeds formeel ondernomen t.o.v. onze inwoners die overlast hebben of gehad van die knijtenplaag?
De vrees bestaat dat bij het project 'Vlassenbroeck', dat op de planning staat van De Vlaamse Waterweg, en rekeninghoudend met reeds bestaande gevolgen (knijtenplaag) bij dergelijke werken in meerdere gemeenten en steden, de omgeving van de Kille (Moerzeke) geplaagd zal worden door knijten.
Vraag: Welke formele stappen wenst het gemeentebestuur te ondernemen om die knijtenplaag in de omgeving van de Kille te vermijden? Welk standpunt neemt het gemeentebestuur aan t.o.v. de Vlaamse Waterweg in deze materie?'
Voor het antwoord van burgemeester H. Vijt, tevens tussenkomst van raadslid M. Michils en de verdere bespreking ter zitting: zie de audio-opname.
BESLUIT:
De gemeenteraad
In openbare zitting vergaderd,
Neemt akte van de vragen geagendeerd door raadslid Christel Vanhoyweghen, onafhankelijke:
'Op 22 augustus krijgen wij een open brief (...) omtrent zinloos geweld op het Tweebruggenplein.
Ik verneem uit de krant dat (wat als uniek wordt geschreven) met alle politieke partijen zal worden samengezeten om tot een plan van aanpak met maatregelen en afspraken te komen. Mooi initiatief, want inderdaad, dit moet men samen aanpakken, lijkt me.
Op 25 augustus verneem ik uit een andere krant dat er een overleg heeft plaatsgevonden en dat er een aantal maatregelen en afspraken gemaakt zijn.
Op 30 augustus krijgen Mustafa, Frank en ik een mail van team communicatie waarin we ‘als onafhankelijk gemeenteraadslid’ in kennis worden gesteld van onderstaande campagne en de vermelding dat het fijn zou zijn wanneer we dit ook willen delen. Ik wil hier duidelijk stellen dat ik geen steen smijt naar een medewerker.
Ik wil dit graag ondersteunen, absoluut, alleen wat vragen jullie ons te ondersteunen want buiten een afbeelding die we kunnen delen is er geen verdere informatie.
Jammer dat het betrekken van alle gemeenteraadsleden niet gelukt is, een gemiste kans … zeker in deze …
Concreet vraag ik of het mogelijk is om ons op de hoogte te brengen van de genomen maatregelen en afspraken omtrent ‘zinloos geweld.’
Alvast bedankt om hier aandacht aan te willen besteden.'
Voor het antwoord van burgemeester H. Vijt: zie de audio-opname.
De heer raadsvoorzitter verklaart de zitting gesloten.
Namens gemeenteraad,
André Reuse
algemeen directeur
Jan Laceur
raadsvoorzitter